Lag problem?!?!? - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Closed Thread
Thread Tools Display Modes
Old 08-05-2010, 09:49 AM   #1 (permalink)
Newb Techie
Join Date: Aug 2010
Posts: 1
Exclamation Lag problem?!?!?

I have a couple year old HP Pavilion laptop. With a clean install of Windows Vista x64 just a month or so old.

I have this problem of lagging especially when gaming or viewing video content online.

I get about a minute of "everything is ok" then its back to lagging for another 5 minutes.

I don't think it be my internet connection @ 7 Mbps

Specs are:
AMD Turion X2 Dual Core Mobile @ 2.1 Ghz
4GB DDR PC2-6400
250 GB HD w/ 108 GB free
ATI Radeon HD 3200
Windows Vista Home Premium x64

Any help or insight would be much appreciated!

DesertRatBiggs is offline  
Old 08-05-2010, 10:56 AM   #2 (permalink)
The Almighty Forensica
Yami's Avatar
Join Date: Dec 2008
Location: UK
Posts: 7,432
Default Re: Lag problem?!?!?

Since it especially lags with gaming and viewing video, perhaps your video card is the issue.

Download and run Hardware Monitor (CPUID - System & hardware benchmark, monitoring, reporting) to see what temperature your HD3200 is getting. Keep it running while you're gaming and watching stuff. What's the max value of its temperature after say, ten minutes of gaming?

Desktop i5-4440 - ASRock Z77 Extreme4 - EVGA GTX970 - 4x4GB 1600MHz - Samsung 850 EVO 250GB - Be Silent Base 800 - 3TB+1TB+640GB
Laptop i7-3740QM @ 2.7GHz, 2x4GB 1600Mhz, GT640M, OCZ Agility 3 120GB
Smartphone HTC One M8 - Sense 7 - 6.0

Uni MSci Ethical Hacking, Coventry University
Work Trainee Cell Site Analyst
LinkedIn Kiera Mitchell
Yami is offline  
Old 08-05-2010, 11:32 AM   #3 (permalink)
Techie Beyond Description
MindoverMaster's Avatar
Join Date: Dec 2009
Location: /home
Posts: 12,212
Send a message via MSN to MindoverMaster
Default Re: Lag problem?!?!?

Yes, I had a similar issue as this. It is most likely the graphic card. I would get sluggish desktop response. I found that my HS/Fan was clogged with dust. That card also may not be able to hold a heavy load. Has this workefd fine before?
__________________ Steam Account
MindoverMaster is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Lag problem with the graphic card aman113 Hardware Repairs and Troubleshooting 14 05-15-2009 05:52 PM
Hard to diagnose internet problem theorigamist Computer Networking and Internet Hardware 2 02-17-2009 11:32 PM
Serious computer problem. HeeRoMaKi Hardware Repairs and Troubleshooting 71 07-28-2007 10:42 PM
Dhcp leasing problem Kloppstock Computer Networking and Internet Hardware 12 05-13-2007 06:13 PM
cant find the problem... Jhill1 Hardware Repairs and Troubleshooting 13 05-07-2007 03:51 PM

Our Communities

Our communities encompass many different hobbies and interests, but each one is built on friendly, intelligent membership.

» More about our Communities

Automotive Communities

Our Automotive communities encompass many different makes and models. From U.S. domestics to European Saloons.

» More about our Automotive Communities

Marine Communities

Our Marine websites focus on Cruising and Sailing Vessels, including forums and the largest cruising Wiki project on the web today.

» More about our Marine Communities

Copyright 2002-2015 Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 05:30 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.