Lag after ~30 seconds of playing - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Closed Thread
Thread Tools Display Modes
Old 09-13-2009, 08:30 AM   #1 (permalink)
Newb Techie
Join Date: May 2009
Posts: 7
Default Lag after ~30 seconds of playing

Hello guys.
I want to tell you about my issue and hope that you can help me. Ok, I've been playing GTA:SA:MP for a long time and never encountered this kind of lag. About three days ago I suddenly had around 10-15 FPS when playing. Usually I have ~30. So I reinstalled SA and SA:MP. When I get into the game I have normal FPS, but after about half a minute it goes down to around 15 FPS. I thought it might be some virus or something, so I formatted and reinstalled Windows XP SP3. Downloaded everything back; DirectX 9.0c, updated drivers and everything. Still, I had the same problem.

I thought it might be overheating, so I download RivaTuner and set the fan speed from 50% to 100% - Nothing changed except higher noise level. So I monitored the temperature with RivaTuner as well. Without playing, it's ~59. When getting into game it's ~62. So it probably isn't overheating. I still have the same kind of lag. Do you guys know what is causing it? Btw I have a 8600GT 512MB.

Daner is offline  
Old 09-13-2009, 02:46 PM   #2 (permalink)
patonb's Avatar
Join Date: Jan 2005
Location: In Gov't Regulated Cubical
Posts: 9,737
Default Re: Lag after ~30 seconds of playing

Your cards probably just cutting it...

What are your full specs?
Have you issues with other games... I like to use 3dmark as a guide to see if my cards crap'n out.. not the best, but knowing what i should have, and what it is heelps eliminate gpu or cpu type thing.
Foldie = i7 950@ 4.0Ghz Gigabyte x58a-ud3r EVGA 970 SC Corsair H100 Corsair hx520 3x2gb OCZ Gold Corsair 650D
Woohoo = L5639 @3.1Ghz EVGA SR-2 gtx 260-216 Hyper 212+ Corsair 1050hx 6x2gb Corsair XMS3 Blackhawk Ulra
Alienware 18 - SLI 770M 4700mq 16Gig

patonb is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Very strange Lag problem. Drizzt Computer Networking and Internet Hardware 9 07-06-2009 01:06 PM
Warcraft 3/ Starcraft Lag! Da Viksta PC Gaming 0 05-16-2009 01:23 PM
My next upgrade saltynay Monitors, Printers and Peripherals 16 03-10-2009 07:28 PM
Router Causing Lag Xarulsis Hardware Repairs and Troubleshooting 3 09-02-2008 02:17 PM
BSOD whilst playing FEAR carnageX Microsoft Windows and Software 31 03-09-2008 03:04 AM

Our Communities

Our communities encompass many different hobbies and interests, but each one is built on friendly, intelligent membership.

» More about our Communities

Automotive Communities

Our Automotive communities encompass many different makes and models. From U.S. domestics to European Saloons.

» More about our Automotive Communities

Marine Communities

Our Marine websites focus on Cruising and Sailing Vessels, including forums and the largest cruising Wiki project on the web today.

» More about our Marine Communities

Copyright 2002-2015 Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 03:33 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.