KVM for a Logitech G7? - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 08-01-2006, 07:39 AM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 6
Question KVM for a Logitech G7?

Does anyone know of a "powered" KVM for a Logitech G7 mouse? I've been using the Logitech wireless Trackman Wheel for years on a standard KVM with no problems. However when I tried to use the G7 on the same KVM it won't work. The unit itself will power up and charge a battery, but it won't connect and allow me to use it. I can plug the wireless USB transmitter directly into a USB port, and that works fine, but only for that PC. I need to be able to jump between my 2 pc's with this mouse the same way that I can with my Trackball.

Does anyone know if such a KVM exists? Do you know of any work-arounds for this problem? Got any recommendations or links for me to check out?

Thanks in advance for everybodys time and help.
__________________

Nojoy is offline  
Old 08-01-2006, 09:49 AM   #2 (permalink)
Master Techie
 
Alvin.C's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: United Kingdom
Posts: 2,580
Default

Hello,

How did you connected the Logitech G7 USB receiver to the KVM? Using a USB to PS/2 adaptor?:



Or KVM with USB?

Also, what KVM is it?
__________________

__________________
Alvin.C
linkedin.com/in/alvinwkchan

|Gaming PC| |Dell Latitude E7250| |Macbook Air 13" (Mid 2013)|
|Windows 10 Pro (x64)| |Intel Core i5-6600 @ 3.3 GHz| |MSI NVIDIA GeForce GTX 1080 Gaming X| |Noctua NH-D15S CPU Cooler| |Gigabyte GA-Z170MX-GAMING 5 mATX Motherboard| |Samsung 840 Pro 256GB SSD| |Corsair Vengeance LPX 16GB DDR4-SDRAM| |OCZ ModXStream Pro 700W Modular PSU| |NZXT Vulcan Micro ATX Case|
Alvin.C is offline  
Old 08-01-2006, 12:04 PM   #3 (permalink)
djb
Junior Techie
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 64
Default

hi there!! logitech g7 recognised by windows as human interface device and then recognise usb receiver attached to the human interface device. in order to do that correctly and have enough power to use the mouse and the charger as well, you need to plug it directly to a usb port. i have connected the small usb receiver on the port of the charger and working perfect.
if you have news, post a reply!
djb is offline  
Old 08-01-2006, 12:12 PM   #4 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 6
Default

Thanks fer the response Alvin. It's an Iogear Miniview 2 port KVM (PS/2). And I think the PS/2 is the problem. I had to use a usb-to-ps/2 converter (like you posted) just to connect it (there was no other way). THis gave me a blinking light on the G7 charging station (like it was charging a battery), but that was it. It didn't work.

Same thing if I just plugged the G7 USB thingy into the converter sans the G7 charging station: no go. This is why i'm thinking I need to get a powered USB KVM. I'm just hoping that byu posting here somebody can tell me if i'm right/wrong, or if there is some other way of getting it to work (which at this point I don't think there is).
Nojoy is offline  
Old 08-01-2006, 12:51 PM   #5 (permalink)
djb
Junior Techie
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 64
Default

hey my friend nojoy!!
i also post a reply but this seems to me like not even read it.
logitech g7 needs to plug it directly on a usb port.
if you don't have available usb port, install a pci usb 2 card, that will give you 2 or 4 usb 2 ports extra. that's it.
good work!
djb is offline  
Old 08-01-2006, 01:25 PM   #6 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 6
Default

Hey djb, sorry I didn't even see it

Thanks for trying, but not having any USB ports is not the problem. I need a powered KVM with USB ports on it (I think) so I can jump between both PC's. It has to be powered (again, I think..) cause the mouse is a wireless one. Even if I "down graded" to the G5 i'd still need a USB switch, as that one (like the G7 apparently) will not work with a USB-to-PS/2 adapter.
Nojoy is offline  
Old 08-01-2006, 01:45 PM   #7 (permalink)
Ultra Techie
 
King X13's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 987
Send a message via AIM to King X13
Default

he needs this

http://www.bestbuy.com/site/olspage....=1067390694346
__________________
[SIGPIC][/SIGPIC]
King X13 is offline  
Old 08-01-2006, 02:35 PM   #8 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 6
Default

I think you nailed it King X13. In fact after a bit of reading and looking at those pics i'm sure of it. THANK YOU for posting that link! And thanks to everybody for trying to help, I appreciate it!
Nojoy is offline  
Old 08-07-2006, 08:43 AM   #9 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 6
Default

Just wanted to post an update. Ive since ordered/received and installed the afore mentioned KVM and it works great! The only thing I had to do was get a USB keyboard (not a ps/2 with a usb adapter). Just wouldn't work with an adapter. I didn't want anything fancy (this was for work not gaming.. well, not exclusively gaming anyway...) so I bought a MS Natural Ergonomic Keyboard 4000. Plugged it in and in conjunction with my Logitech G7 mouse i'm bouncing between 2 PC's with no probs. Thanks again to everyone that took the time to read and post. Places like this are what make pc problems tolerable.
Nojoy is offline  
Old 08-07-2006, 08:51 AM   #10 (permalink)
Ultra Techie
 
King X13's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 987
Send a message via AIM to King X13
Default

cool, glad everything worked out for ya
__________________

__________________
[SIGPIC][/SIGPIC]
King X13 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 07:27 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.