Keyboard producing TWO characters on SINGLE key press ??? - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 01-25-2006, 05:07 PM   #1 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 48
Send a message via Yahoo to j4mes_bond25
Default Keyboard producing TWO characters on SINGLE key press ???

Friend of mine called earlier saying every time he types in any key on the keyboard, be it be alphabetical key, numerical key, function key & whatnot, he get 2 letters appearing in his screen, for example type in "a" gives him "letter a AND letter c" & it happens only with few keys at certain times. This happens in all software i.e. Word, Internet, etc.

He tried restarting his PC but as soon as he types in his password in the welcome screen, he's experiencing the same problem & hence can't get his password typed correctly, making the system stopping him from getting into his Desktop/System.

A rather peculiar problem, I've never heard of & couldn't get much help from researching on Internet & wonder if this is a KNOWN problem & if so, how could it possibly get it sorted out.

1) Getting his keyboard work
2) Getting into the system first by breaking the password on the welcome screen, since EVEN when typing the password, he's getting TWO CHARACTERS when all he types is ONLY ONE.
__________________

__________________
Nope, I\'m NOT God, but I\'m British (which is the next best thing) ;)
j4mes_bond25 is offline  
Old 01-25-2006, 05:23 PM   #2 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 303
Default

maybe if he holds shift or something... but he may have to buy a new keyboard.
__________________

__________________
Getting a new computer: specs coming soon...
KryptoKnight is offline  
Old 01-25-2006, 05:39 PM   #3 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 2,134
Default

virus, i think. try safe mode?
joshd is offline  
Old 01-25-2006, 05:45 PM   #4 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 48
Send a message via Yahoo to j4mes_bond25
Default KryptoKnight !!!

Quote:
Originally posted by KryptoKnight
maybe if he holds shift or something... but he may have to buy a new keyboard.
But isn't holding shift mainly to produce characters in UPPER or LOWER case ???
__________________
Nope, I\'m NOT God, but I\'m British (which is the next best thing) ;)
j4mes_bond25 is offline  
Old 01-25-2006, 06:37 PM   #5 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 303
Default

yea, but that happened to me once and i did that. I don't know why, but it worked. Then a few days later my keyboard worked again.
__________________
Getting a new computer: specs coming soon...
KryptoKnight is offline  
Old 01-25-2006, 09:13 PM   #6 (permalink)
Wizard Techie
 
HAVOC's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: Milford, Connecticut
Posts: 4,218
Send a message via AIM to HAVOC Send a message via Yahoo to HAVOC
Default

um... $5.99 with $4.99 shipping...
http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16823201018

That's funny, the shipping costs almost as much
as the keyboard itself.
HAVOC is offline  
Old 01-25-2006, 09:22 PM   #7 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 841
Default

I'd just drive to Wal-Mart or another local store and buy a cheap-o keyboard to avoid the shipping on such a cheap product.
__________________
NathanM is offline  
Old 01-25-2006, 11:14 PM   #8 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Nubius's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 11,600
Default

I had a similar thing happen after soda was spilled on my keyboard. Think it was just the circuits being crazy and somehow making contact when they shouldn't be. I'd just spring for a new keyboard honestly as I'm sure it's just a simple problem such as that.

"Heck" I just might have to buy that rosewill keyboard as I need a new one myself
Nubius is offline  
Old 01-26-2006, 04:17 PM   #9 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 48
Send a message via Yahoo to j4mes_bond25
Default

Quote:
Originally posted by HAVOC2k5
um... $5.99 with $4.99 shipping...
http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16823201018

That's funny, the shipping costs almost as much
as the keyboard itself.
Quite the tempting offering, IF ONLY, the shipping cost remains same to ship it all the way to Britain
__________________
Nope, I\'m NOT God, but I\'m British (which is the next best thing) ;)
j4mes_bond25 is offline  
Old 01-26-2006, 04:18 PM   #10 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 48
Send a message via Yahoo to j4mes_bond25
Default

For some unknown reason, his keyboard seems to have started to work perfectly well now. However, I wonder, whether it was virus OR spyware OR adware OR anything else that could've been responsible for that. But then again, it's hard to imagine such problem causing from virus, spyware or adware.

In the mean time, it was rather surprising for me to know he DID NOT have any virus removal software, at all, in this system. He's however, now installed the virus removal system.

Oh well, All's Well That's Ends Well .............. as Shakespeare once said

Thanks to every single one, who took their time in helping me out & is greatly appreciated.
__________________

__________________
Nope, I\'m NOT God, but I\'m British (which is the next best thing) ;)
j4mes_bond25 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 12:36 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.