Just got Sapphire ATI 4850 1 gig - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 12-02-2008, 02:46 AM   #1 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 150
Default Just got Sapphire ATI 4850 1 gig

Okay hey

as some of you know i ordered a new case, cpu cooler, graphics card (the 4850) and a power supply recently...everything runs great, except for this. when i play counter strike source sometimes it randomly freezes and the sound keeps repeating and then when i close the game and go back into a server i get "wrong scroll page" or something like that...it usually means that the server is on the wrong patch or i am...that isnt true, so i dunno what is up with that.

i also remember on some games (before and after the 4850...i used to use a nvidia 8600 GTS) it would just freezeup for a second and then go, i think this might have to do with my internet or network card (using the one on my mobo atm, will prolly buy a cheap pci one soon, i dunno)

this started happening after i reformatted on sunday (was about the time to do the annual reformat). i went through the reformat smoothly i believe, backed up a couple things on my second hard drive but completely reinstalled games. one thing that bugs me when i start my comp i get a choice between 2 windows XP home editions. if i try to choose the second one this is an error or something, not sure what it is exactly. but the first one is the one i just made with the reformat, could this be affecting my computer, causing freezeups and such?.
__________________

RogueSeven is offline  
Old 12-02-2008, 03:09 AM   #2 (permalink)
Super Techie
 
Tenenbaum's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 359
Send a message via MSN to Tenenbaum
Default Re: Just got Sapphire ATI 4850 1 gig

My suggestion is to reformat completely.
After reformatting, install all windows updates FIRST.
Then install other drivers.
Also, don't install the drivers from the sapphire site, download them from ATI.
Check your computer and make sure everything is hooked up properly.
__________________

Tenenbaum is offline  
Old 12-02-2008, 04:46 AM   #3 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 150
Default Re: Just got Sapphire ATI 4850 1 gig

yeah, i used the drivers from ATI, what do you mean by reformat completely? i thought that is what i did.
RogueSeven is offline  
Old 12-02-2008, 05:33 AM   #4 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 539
Default Re: Just got Sapphire ATI 4850 1 gig

well if you have two installs of windows, you did not delete the old partition. Delete the old partition, then reformat, then install windows.
harnar123 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
The Tech Forums Official Crysis [Warhead] GPU Benchmark Thread gurusan Overclocking and Modding 543 03-12-2010 12:32 AM
asus crosshair and ati radeon HD 4850? alexrocket2 New Systems | Building and Buying 0 12-01-2008 11:13 PM
ati 4850 robina_80 New Systems | Building and Buying 12 10-28-2008 08:37 PM
ati 4850 question Beefdawg Hardware Repairs and Troubleshooting 5 10-26-2008 11:37 PM
Ati 4850 Drivers Bartimaeus Microsoft Windows and Software 9 10-03-2008 11:00 AM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 12:00 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.