Just got a 2nd CD drive but only one will work at a time - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Closed Thread
Thread Tools Display Modes
Old 09-26-2006, 07:48 PM   #1 (permalink)
Junior Techie
Join Date: Mar 2006
Posts: 91
Default Just got a 2nd CD drive but only one will work at a time

Bought a DVD burner off ebay and it didn't come with any software. Anyways, i hooked it up and it wouldn't work. So i started playing around with the wires. When i unplugged the wire from my original CD drive into my DVD burner it worked. Do i have to configure something in the BIOS to make the computer recognize both of them? Could someone please help me with this.

mattd is offline  
Old 09-26-2006, 08:01 PM   #2 (permalink)
True Techie
Join Date: Aug 2006
Posts: 202

check the jumpers .. ( the master and slave jumper )
and then check the bios !

plz god .. if u cant make me thin ..
make all my friends very fat !
JinkX is offline  
Old 09-27-2006, 03:44 AM   #3 (permalink)
Lord Techie
Nitestick's Avatar
Join Date: May 2005
Location: смерти для спаме
Posts: 8,473

agreed. set one to Master (MA) and the other to Slave (SL) or set them both to Cable Select (CS)
Visit my website - nitestick.net
"Guitar is cool. If you donít think the guitar is cool, then youíre stupid. And I will fight you! " - Brendon Small
I'm sorry but I do not accept support requests via IM, email, or personal messages
You can contact me for Forum related issues via PM only.

Nitestick is offline  
Old 09-27-2006, 10:49 AM   #4 (permalink)
Wizard Techie
CrazeD's Avatar
Join Date: Feb 2006
Location: Maine
Posts: 3,736
Send a message via AIM to CrazeD Send a message via MSN to CrazeD

If you're unsure how to change the jumpers, look for these on the back of the CD-ROM:

Just move the little plastic jumper to change them.

Intel Q9400 | Gigabyte EP45-UD3P | G.Skill 2x2GB DDR2 1000 | XFX HD5870

Need website help? PM me!
CrazeD is offline  
Old 09-27-2006, 04:52 PM   #5 (permalink)
Junior Techie
Join Date: Mar 2006
Posts: 91

thanks guys, i did some reasearch and figured it out. Everything works perfectly
mattd is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off

Our Communities

Our communities encompass many different hobbies and interests, but each one is built on friendly, intelligent membership.

» More about our Communities

Automotive Communities

Our Automotive communities encompass many different makes and models. From U.S. domestics to European Saloons.

» More about our Automotive Communities

Marine Communities

Our Marine websites focus on Cruising and Sailing Vessels, including forums and the largest cruising Wiki project on the web today.

» More about our Marine Communities

Copyright 2002-2015 Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 04:15 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.