Just built my PC, nothing coming up on the screen? - Page 3 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 06-12-2010, 11:26 AM   #21 (permalink)
Techie Beyond Description
 
MindoverMaster's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: /home
Posts: 12,212
Send a message via MSN to MindoverMaster
Default Re: Just built my PC, nothing coming up on the screen?

The GPU is not the only factor in need of PSU Wattage.

Something is wrong with your RAM or another component. As suggested earlier, run with bare essentials, and see if it works.
__________________

__________________
Neowin.net Steam Account
MindoverMaster is offline  
Old 06-12-2010, 11:28 AM   #22 (permalink)
Troll Patrol
 
JoshuaJay's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: Over the Rainbow
Posts: 295
Default Re: Just built my PC, nothing coming up on the screen?

Quote:
Originally Posted by Muffin Man View Post
do you have the 24 pin mobo connection hooked up? im wondering because your psu only has a 20 pin.
I'm about to go check on that.


MoM, I am going to do the bare essentials thing when my pro guy comes back, that sounds like a good idea. Cause then if it doesn't work we know it's the PSU, right?
__________________

__________________
'Music is a moral law. It gives soul to the universe, wings to the mind, flight to the imagination, and charm and gaiety to life and to everything.' - Plato
Please REP me if I help you!
JoshuaJay is offline  
Old 06-12-2010, 11:34 AM   #23 (permalink)
Techie Beyond Description
 
MindoverMaster's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: /home
Posts: 12,212
Send a message via MSN to MindoverMaster
Default Re: Just built my PC, nothing coming up on the screen?

It could be, or another component.
__________________
Neowin.net Steam Account
MindoverMaster is offline  
Old 06-12-2010, 11:39 AM   #24 (permalink)
Troll Patrol
 
JoshuaJay's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: Over the Rainbow
Posts: 295
Default Re: Just built my PC, nothing coming up on the screen?

Muffin,

You were right about the 24 pin! It IS hooked up, but 4 plugs are empty because the PSU is 20 but the Mobo is 24...

Is that the issue?

Photo attached!

Edit: I just looked at the old Mobo, which worked fine. It also has a 24 pin, so it was connected that way before without an issue. Old Mobo is an Intel 925x
Attached Images
File Type: jpg 24pin.jpg (65.4 KB, 71 views)
__________________
'Music is a moral law. It gives soul to the universe, wings to the mind, flight to the imagination, and charm and gaiety to life and to everything.' - Plato
Please REP me if I help you!
JoshuaJay is offline  
Old 06-12-2010, 12:14 PM   #25 (permalink)
muffin enthusiast
 
Join Date: May 2009
Location: new york
Posts: 2,724
Default Re: Just built my PC, nothing coming up on the screen?

hm, i really don't know if it can work like that or not. as far as i know, if the socket is a 24 pin, then you need a 24 pin.

you might have to buy an adapter to get it to work.
Newegg.com - Link Depot Power Adapter Cable Model POW-ADT-2024
Muffin Man is offline  
Old 06-12-2010, 12:18 PM   #26 (permalink)
Troll Patrol
 
JoshuaJay's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: Over the Rainbow
Posts: 295
Default Re: Just built my PC, nothing coming up on the screen?

Wonder why it worked on the old 24 pin Mobo then?
__________________
'Music is a moral law. It gives soul to the universe, wings to the mind, flight to the imagination, and charm and gaiety to life and to everything.' - Plato
Please REP me if I help you!
JoshuaJay is offline  
Old 06-12-2010, 12:20 PM   #27 (permalink)
 
patonb's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: In Gov't Regulated Cubical
Posts: 9,745
Default Re: Just built my PC, nothing coming up on the screen?

Heres his actual psu: BigBruin.Com - PC Power and Cooling 510 ATX-Deluxe PSU Review

Theres a pic belw that shows a plug... is that not the P4 connector? thus the 20 + 4?
__________________
Foldie = i5 6600kMSI Z170A M5 EVGA 970 SC Corsair H100 Corsair hx520 2x8gb GSkill Corsair 650D
Woohoo = L5639 @3.1Ghz EVGA SR-2 gtx 260-216 Hyper 212+ Corsair 1050hx 6x2gb Corsair XMS3 Blackhawk Ulra
Alienware 18 - SLI 770M 4700mq 16Gig

patonb is offline  
Old 06-12-2010, 12:23 PM   #28 (permalink)
Troll Patrol
 
JoshuaJay's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: Over the Rainbow
Posts: 295
Default Re: Just built my PC, nothing coming up on the screen?

http://www.bigbruin.net/reviewpics/p...er510-77-b.jpg

That is the plug pic. It's 20pin -- It says P1 on it. That's what's plugged into my 24 pin Mobo on the pic shown in my post above.

But it worked fine on my old Mobo which is also 24pin, so I didn't think it was an issue.

Again, everything on the inside powers up and fans spin on all components fine. Even the Monitor/Keyboard gets power, they just don't boot up.
__________________
'Music is a moral law. It gives soul to the universe, wings to the mind, flight to the imagination, and charm and gaiety to life and to everything.' - Plato
Please REP me if I help you!
JoshuaJay is offline  
Old 06-12-2010, 12:38 PM   #29 (permalink)
Troll Patrol
 
JoshuaJay's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: Over the Rainbow
Posts: 295
Default Re: Just built my PC, nothing coming up on the screen?

I called the local computer store, they have a 24-20pin Adapter for #3.99.

I'm gonna run get that now cause even if it's not the problem it wont hurt to have it.

If it is the problem, then yay. I'll let you guys know.
__________________
'Music is a moral law. It gives soul to the universe, wings to the mind, flight to the imagination, and charm and gaiety to life and to everything.' - Plato
Please REP me if I help you!
JoshuaJay is offline  
Old 06-12-2010, 12:50 PM   #30 (permalink)
muffin enthusiast
 
Join Date: May 2009
Location: new york
Posts: 2,724
Default Re: Just built my PC, nothing coming up on the screen?

Quote:
Originally Posted by patonb View Post
Heres his actual psu: BigBruin.Com - PC Power and Cooling 510 ATX-Deluxe PSU Review

Theres a pic belw that shows a plug... is that not the P4 connector? thus the 20 + 4?
the p4 is the 4 pin connection for the cpu.

it's not the same as the 4 pin found on 20+4 mobo connections.
__________________

Muffin Man is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
PicPick Screen Capture Software Osiris Tips, Tricks & Tutorials 0 11-24-2009 01:34 PM
Another Dual Screen Laptop Coming Osiris New Technology and Products 7 10-12-2009 04:13 PM
Monitor Only Displays White Screen darkop16 Hardware Repairs and Troubleshooting 3 12-24-2008 11:37 PM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 11:13 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.