its on but not on... - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 01-12-2006, 11:38 PM   #1 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 104
Default its on but not on...

ok, i have an oldish computer that worked well untill i skrewed up formatting it.

but anyways, months later, i now am trying to get it to work again. i plug everything in, and the moniter, a lamp, guitar amp, all turn on plugged into a ...line of sockets, except not the computer.

I open it up and check it out. plugged in, theres a smalll orange light on
on the Mobo. So somethings getting through, but whenever i press/hold the regular power button on the computer front nothing happens.

What are some potential problems and what could i do to fix them?

Thanks a lot. Its not a computer I'd spend much money to fix.
__________________

nigy is offline  
Old 01-13-2006, 05:36 AM   #2 (permalink)
Lord Techie
 
Nitestick's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: смерти для спаме
Posts: 8,473
Default

well it could even be as simple as the power switch being disconnected from the motherboard. you say it hasn't worked properly since you formatted, did you open the case for any particular reason then. a bad format would not cause the computer to fail to turn on
__________________

Nitestick is offline  
Old 01-13-2006, 06:16 PM   #3 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 104
Default

no, after i formatted it turned on but had other unrelated problems. so after i formatted it did work, and the last time i tried it it worked. but that was a month ago.
nigy is offline  
Old 01-15-2006, 10:09 PM   #4 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 104
Default

bump
nigy is offline  
Old 01-22-2006, 01:53 AM   #5 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 104
Default

bumpX2 sorry but ...yea
nigy is offline  
Old 01-22-2006, 01:58 AM   #6 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 66
Default

I'm guessing a coincedental power supply failure. Sure the little light is on the motherboard that might be all the PS is letting through...
__________________
Asus Board
AMD X2 4400
2GB OCZ Platinum
I-RAM 4GB
Raptor 150GB
Caviar 320GB SATA2
Asus 7800GTX
SUSE 10.0 64Bit-WindowsXP x64-Vista 5270 64Bit
Jason S is offline  
Old 01-22-2006, 02:06 AM   #7 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 318
Default

The wiring from the power button in the front of the case may have becoome unconnected to the button. So when you press the button nothing actually happens happens. You would have to open up your comp to check to see if all the wires that go into the front f the case are connected. Have you tried pluuging it into another socket. Also flick the power switch off at the wall and turn it back on again and listen to see if the comp starts to turn on(fans spinning, lights etc) but then turns off suddenly and tell me what happens.
__________________
<a href=\"http://www.dynasig.net/?id=2883\"><img src=\"http://serve.dynasig.net/2883.gif\" width=\"350\" height=\"85\" alt=\"Signature\" border=\"0\" /></a><br />
DynaSig: <a href=\"http://www.dynasig.net\">Dynamic Forum Signature</a>
Crusader is offline  
Old 01-22-2006, 02:41 PM   #8 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 104
Default

i checked the wiring already having to do with the light at the front. It is in a farily congested area; with the HD wires going in front of it, but as far as i can tell thats all fine.

The row of outlets its connected to doesnt have a switch. i think because it's old. also connected to it are my guitar amp; moniter, and lamp. they all work fine.

Im pretty sure the fans arent spinning.

Seems like a PSU problem.
nigy is offline  
Old 01-26-2006, 11:39 PM   #9 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 104
Default

'nother bump
__________________

nigy is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 02:04 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.