Issues with Wireless Network Adapter - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Closed Thread
Thread Tools Display Modes
Old 12-09-2009, 12:05 AM   #1 (permalink)
Newb Techie
Join Date: Dec 2009
Posts: 1
Default Issues with Wireless Network Adapter

I've been having an issue with my wireless network adapter. It's a D-Link WDA-2320 Wireless G Network Adapter. I've tried talking to their tech support but they've been no help at all (because apparently all their solutions only deal with signal strength being the problem....). So I figured I'd go to a forum for some help.

About a month ago I was using a D-Link DWL-520+ Wireless B Network Adapter for just regular gaming/internet needs. In between playing games like Left 4 Dead or WoW I had no issues at all. Same with going on websites such as youtube. Then just one day something happened, no clue on what exactly. I was getting extremely high latency and it was taking at least 3+ minutes to load simple websites such as the Facebook login page.

I just figured that the card I was using was getting old on me considering I've had it for at least 5 years. So I went out and bought a WDA-2320 Wireless G. Put the card in and installed the software. Despite having 65-75 signal strength my speed is still the same, incredibly slow. Even when I put my tower PC Tower next to the router at 100% signal strength it's still extremely slow.

No settings were changed for my router at all between perfectly fine connection to a complete joke. Connection is fine for my laptop which is just good for internet and running microsoft office for projects, far away from the router and close to it. Change in hardware didn't help at all.

Is it just that my computer is getting old? I've had it for at least 8+ years.

Edit: I also reformatted my hard drive and reinstalled programs to see if that would solve anything. No luck there either. Also hooked up an ethernet cable to my PC to fix the issue, my PC didn't even recognize there was anything new plugged in...
Skywolf88 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Wireless network on network mmaaxx Computer Networking and Internet Hardware 1 09-19-2009 05:15 AM
Wireless network connection problem skinnyme2 Computer Networking and Internet Hardware 0 12-25-2008 01:29 PM
Connecting to Wireless Networks in GNOME Osiris Linux Tips and Tricks 0 12-17-2008 06:40 PM
Can't connect to wireless network fireball Computer Networking and Internet Hardware 22 04-28-2008 06:39 PM
Wireless network identified, but not connected Instrumediatech Computer Networking and Internet Hardware 2 08-06-2007 09:36 PM

Our Communities

Our communities encompass many different hobbies and interests, but each one is built on friendly, intelligent membership.

» More about our Communities

Automotive Communities

Our Automotive communities encompass many different makes and models. From U.S. domestics to European Saloons.

» More about our Automotive Communities

Marine Communities

Our Marine websites focus on Cruising and Sailing Vessels, including forums and the largest cruising Wiki project on the web today.

» More about our Marine Communities

Copyright 2002-2015 Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 08:57 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.