issues with new build :( - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 12-26-2008, 09:35 AM   #1 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: Mar 2008
Location: Logan, WV
Posts: 2,503
Send a message via AIM to wafflehammer
Default issues with new build :(

okay....first off. For some reason my acer monitor refuses to show anything till i'm past post and windows is showing. If i turn it on before that it just shows "no signal". Is there anyway to change it? I'm trying to put a new build together and I can't even get to bios because it won't show anything unless i turn it on after like 10 seconds. The manual even tells you to turn the monitor on before the computer...but it won't work that way any help with this?
__________________

__________________

Core i7 920 @ 3.0Ghz
GIGABYTE GA-EX58-UD5
6gb G.Skill 1600mhz/9-9-9-24
Corsair 750XT
EVGA GTX 260---216core
WD 640gb
14590 3dmarks @ stock
wafflehammer is offline  
Old 12-26-2008, 09:46 AM   #2 (permalink)
Lord Techie
 
Hefemeister's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Location: Sweden
Posts: 9,093
Default Re: issues with new build :(

The only suggestion I have for the monitor is to see if yo can predetermine the input prior to turning it on. With my new monitor I had to preset it or it would search for a signal and not come on until it found one about 15 sec into boot.

As for getting into bios, whatever the keystroke is to get in, F2 on my board, just start pressing it repeatedly right after you start the computer and you will get into bios even though you cannot see the screen. When the screen does come on you are already in bios.
__________________

__________________
ASUS P6T Deluxe V2 :: INTEL i7 920 @3.4 :: XFX GTX260 :: 6gb Corsair 1600 :: Corsair 750TX :: TRUE 120 :: Samsung T240 24" :: Windows 7 X64

I do not accept support questions via PM

"Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety."
Hefemeister is offline  
Old 12-26-2008, 10:28 AM   #3 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: Mar 2008
Location: Logan, WV
Posts: 2,503
Send a message via AIM to wafflehammer
Default Re: issues with new build :(

Quote:
Originally Posted by hefemeister View Post
The only suggestion I have for the monitor is to see if yo can predetermine the input prior to turning it on. With my new monitor I had to preset it or it would search for a signal and not come on until it found one about 15 sec into boot.

how do you do that?

as of now...i have an old CRT hooked up and loading windows now i'll see about doing whatever you do so it'll show automatically instead of waiting
__________________

Core i7 920 @ 3.0Ghz
GIGABYTE GA-EX58-UD5
6gb G.Skill 1600mhz/9-9-9-24
Corsair 750XT
EVGA GTX 260---216core
WD 640gb
14590 3dmarks @ stock
wafflehammer is offline  
Old 12-26-2008, 11:03 AM   #4 (permalink)
Lord Techie
 
Hefemeister's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Location: Sweden
Posts: 9,093
Default Re: issues with new build :(

It would be somewhere in your monitor menu. Just push the menu button on your monitor and muck around until you find it if it exists.
__________________
ASUS P6T Deluxe V2 :: INTEL i7 920 @3.4 :: XFX GTX260 :: 6gb Corsair 1600 :: Corsair 750TX :: TRUE 120 :: Samsung T240 24" :: Windows 7 X64

I do not accept support questions via PM

"Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety."
Hefemeister is offline  
Old 12-27-2008, 01:27 PM   #5 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: Mar 2008
Location: Logan, WV
Posts: 2,503
Send a message via AIM to wafflehammer
Default Re: issues with new build :(

i got it working, thanks a lot :] i didn't have to do anything...just after i installed windows it started to actually show. weird...but oh well if it works it works :P
__________________

Core i7 920 @ 3.0Ghz
GIGABYTE GA-EX58-UD5
6gb G.Skill 1600mhz/9-9-9-24
Corsair 750XT
EVGA GTX 260---216core
WD 640gb
14590 3dmarks @ stock
wafflehammer is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
First Computer Build: Newb Need Advice djc122984 System Upgrades 15 12-31-2008 07:59 AM
Rate this build, PC under $800 Lobstar System Upgrades 4 08-07-2008 12:22 PM
New Build Issues ... geeks unite ! s.o.s. ! Webfugitive Hardware Repairs and Troubleshooting 11 07-27-2007 10:47 AM
New build won't POST... couple quesitons dkh Hardware Repairs and Troubleshooting 10 06-29-2007 04:28 PM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 10:58 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.