Issues with HD5850 - no display! - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 02-21-2011, 10:20 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 2
Unhappy Issues with HD5850 - no display!

Hi guys,

I've upgraded to a new Powercolor HD5850. However, after properly installing the GPU I'm getting nothing on my display.

Specs –
- Q6600 @ stock
- 4.0GB DDR2 G.skill PI @ 1066MHz
- Asus P5Q Pro (latest bios)
- Windows 7 Ultimate 64bit
- PSU – Thermaltake Toughpower Qfan 750W
- GPU – Powercolor HD5850 (formerly 2xHD4850 CFX)

My PSU handles my CFX setup up perfectly.

What I've done so far-
1.) Use both PCIE slots
2.) Upgrade to newest drivers
3.) Downgraded to older drivers

Note – I booted up to Windows with a HD4850 on slot 1 and the HD5850 on slot 2. Via this method the HD5850 shows up on my device manager. Also the card seems to be running and the fan is working.

Any help would be much appreciated. I've really been saving up for a DX11 card for ages.

Thanks in advance,
Marc.
__________________

TheBluePanther is offline  
Old 02-21-2011, 10:32 PM   #2 (permalink)
Techie Beyond Description
 
MindoverMaster's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: /home
Posts: 12,212
Send a message via MSN to MindoverMaster
Default Re: Issues with HD5850 - no display!

When you get a new GFX, you need to delete the drivers of the older card. Put your old card in. Get Driversweeper. Uninstall drivers from programs and features, restart in safe mode. Run Driversweeper, delete previous drivers. Shut down, put new card in.
__________________

__________________
Neowin.net Steam Account
MindoverMaster is offline  
Old 02-21-2011, 10:45 PM   #3 (permalink)
Monster Techie
 
brinks's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: Canada
Posts: 1,144
Default Re: Issues with HD5850 - no display!

If you only have the 5850 installed, can you even see the post screen when the system starts up or does the display go off when windows starts loading?
brinks is offline  
Old 02-22-2011, 03:04 AM   #4 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 2
Default Re: Issues with HD5850 - no display!

Hey guys,

Thanks for the help. I've tried Driversweep and then installed the latest drivers - still not working.

Brinks - "When you get a new GFX, you need to delete the drivers of the older card. Put your old card in. Get Driversweeper. Uninstall drivers from programs and features, restart in safe mode. Run Driversweeper, delete previous drivers. Shut down, put new card in.


I can not boot into windows using the HD5850 alone. I.e. my monitor is not receiving a signal from the GPU. I can only boot into windows (safe mode) with the HD5850 on slot 2 and my old card on slot 1.
I tested using another PSU – so can confirm its not the PSU.

I've also tried HDMI – no signal coming through to the monitor.

Please let me know if you have any suggestions. I'm quite desperate atm.

Thanks again for your help,
Marc.
TheBluePanther is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Display issues with LG W3000H jaglawson Hardware Repairs and Troubleshooting 9 11-18-2010 03:35 PM
PowerColor PCS+ HD5870 & HD5850 Video Card Osiris New Technology and Products 0 03-16-2010 08:21 AM
Display issues... Felroth Hardware Repairs and Troubleshooting 12 09-29-2009 09:44 AM
display issues f_lightning2001 Linux and Open Source 9 11-27-2008 08:54 PM
Display Issues gazvenn Hardware Repairs and Troubleshooting 5 10-01-2007 12:18 PM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 11:31 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.