IRQ sharing? - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 10-30-2006, 12:02 AM   #1 (permalink)
Do work.
 
molsen's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: Jacksonville, FL
Posts: 1,177
Send a message via AIM to molsen
Default IRQ sharing?

I'm a bit concerned about the sharing/possible conflict of two IRQ addresses, highlighted in bold below:

Quote:
I/O Port 0x00000000-0x000003AF PCI bus
I/O Port 0x00000000-0x000003AF Direct memory access controller

I/O Port 0x000003C0-0x000003DF nForce4 PCI-Express Root Port
I/O Port 0x000003C0-0x000003DF NVIDIA GeForce 6600 GT

Memory Address 0xF4000000-0xFBFFFFFF nForce4 PCI-Express Root Port
Memory Address 0xF4000000-0xFBFFFFFF NVIDIA GeForce 6600 GT

Memory Address 0xD8000000-0xDFFFFFFF nForce4 PCI-Express Root Port
Memory Address 0xD8000000-0xDFFFFFFF NVIDIA GeForce 6600 GT

IRQ 22 Standard OpenHCD USB Host Controller
IRQ 22 NVIDIA nForce4 Serial ATA Controller

IRQ 23 Standard Enhanced PCI to USB Host Controller
IRQ 23 NVIDIA nForce4 Serial ATA Controller


Memory Address 0xA0000-0xBFFFF PCI bus
Memory Address 0xA0000-0xBFFFF nForce4 PCI-Express Root Port
Memory Address 0xA0000-0xBFFFF NVIDIA GeForce 6600 GT

I/O Port 0x00007000-0x0000FFFF PCI bus
I/O Port 0x00007000-0x0000FFFF nForce4 PCI-Express Root Port

I/O Port 0x00004C40-0x00004CC0 PCI bus
I/O Port 0x00004C40-0x00004CC0 NVIDIA nForce PCI System Management

I/O Port 0x000003B0-0x000003DF PCI bus
I/O Port 0x000003B0-0x000003DF nForce4 PCI-Express Root Port
I/O Port 0x000003B0-0x000003DF NVIDIA GeForce 6600 GT

Memory Address 0xFEB00000-0xFEBFFFFF PCI bus
Memory Address 0xFEB00000-0xFEBFFFFF Standard Enhanced PCI to USB Host Controller

I/O Port 0x00000290-0x0000030F Motherboard resources
I/O Port 0x00000290-0x0000030F Motherboard resources
I've been having a weird issue lately where sometimes Windows will hang on the screen when it's loading (you know, with the bar that goes left to right on boot up) and then ultimately lock up.

Could this be related? Is this IRQ sharing conceivably even a problem?

Thanks a bunch for any help...
__________________

__________________
http://mattjolsen.tumblr.com
flickr

Intel E8400 @ 3.78ghz
8gb (4x2gb) G.SKILL DDR2 1600 @ 420mhz, 5-5-5-12
ASrock P43Twins1600 (hates RAM dividers)
WD Caviar 500gb + 250gb hdd, 32mb cache
eVGA 7900gs @ 585/1700mhz
OCZ GameXStream 600w PSU
Sound Blaster X-Fi Platinum
Cooler Master Centurion 5 case
molsen is offline  
Old 10-30-2006, 02:43 PM   #2 (permalink)
I know <html>, do you?
 
SYL\X/3K's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: 127.0.0.1
Posts: 1,646
Send a message via AIM to SYL\X/3K Send a message via Yahoo to SYL\X/3K
Default

try updating ur mobo, ur USB driver may be a issue
also ur gonna hav to change the IRQ manually in the BIOS
check the mobo manual and according to that it should be able to set IRQs for specific PCI slots.
__________________

__________________
P3 Setup- Intel 1.0ghz , 512Mb SDRAM , ATI 9200 128MB, 2x 40GB HD, Asus CUSL-LV

.....:::::POST Troubleshooting Steps.___.My Rig.___.Memory Test:::::.....
SYL\X/3K is offline  
Old 10-30-2006, 02:47 PM   #3 (permalink)
Do work.
 
molsen's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: Jacksonville, FL
Posts: 1,177
Send a message via AIM to molsen
Default

the BIOS only lets me assign IRQ's up to 15. i have the latest motherboard BIOS driver...i'll check for other updates, thanks.

does anyone think this is even a problem or am i over-reacting?
__________________
http://mattjolsen.tumblr.com
flickr

Intel E8400 @ 3.78ghz
8gb (4x2gb) G.SKILL DDR2 1600 @ 420mhz, 5-5-5-12
ASrock P43Twins1600 (hates RAM dividers)
WD Caviar 500gb + 250gb hdd, 32mb cache
eVGA 7900gs @ 585/1700mhz
OCZ GameXStream 600w PSU
Sound Blaster X-Fi Platinum
Cooler Master Centurion 5 case
molsen is offline  
Old 10-30-2006, 02:55 PM   #4 (permalink)
I know <html>, do you?
 
SYL\X/3K's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: 127.0.0.1
Posts: 1,646
Send a message via AIM to SYL\X/3K Send a message via Yahoo to SYL\X/3K
Default

if u get a blue screen of death then its a problem but for now ur fine
__________________
P3 Setup- Intel 1.0ghz , 512Mb SDRAM , ATI 9200 128MB, 2x 40GB HD, Asus CUSL-LV

.....:::::POST Troubleshooting Steps.___.My Rig.___.Memory Test:::::.....
SYL\X/3K is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 01:37 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.