Interesting memory problem - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 02-23-2008, 01:09 PM   #1 (permalink)
Junior Techie
 
J9Darkwing's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 94
Default Interesting memory problem

I have 4 gig of crucial ballistix ddr2 800 ram. With all four sticks in I get random bsod's, erratic software problems and it fails memory tests such as memtest and vista mem test. If I take out the second two sticks I have no problems and pass memtest. I swap out the two pairs and still pass with no problems. The only time I have problems is when I have all four sticks in. This is most frustrating. Any suggestions?
__________________

__________________
~~~~~~~Salute!~~~~~~~ Darkwing
www.nightowlremote.com
J9Darkwing is offline  
Old 02-23-2008, 05:30 PM   #2 (permalink)
Monster Techie
 
sPlAtOiD's Avatar
 
Join Date: Nov 2002
Posts: 1,748
Default Re: Interesting memory problem

ASUS is a very picky board and you may need to look in the bios and play with the advanced settings and the memory hole setting I think it's set to disable. I remember something about this as being a problem with 4 sticks of ram but I have the A8n32-SLI Deluxe board. So I'm just putting that idea out there.
__________________

sPlAtOiD is offline  
Old 02-23-2008, 10:25 PM   #3 (permalink)
Junior Techie
 
J9Darkwing's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 94
Default Re: Interesting memory problem

Thanks Splatoid. I bumped up the voltages for the northbridge and the ram earlier and now everything seems to be working fine.

My last board was an A8N32-sli deluxe and I loved it. Very good board.
__________________
~~~~~~~Salute!~~~~~~~ Darkwing
www.nightowlremote.com
J9Darkwing is offline  
Old 02-24-2008, 08:43 PM   #4 (permalink)
Monster Techie
 
sPlAtOiD's Avatar
 
Join Date: Nov 2002
Posts: 1,748
Default Re: Interesting memory problem

Great Glad you got it working.
I'm not impressed with ASUS anymore. Years ago that was all I would use.
sPlAtOiD is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Memory speed related to Overclocking Wease Overclocking and Modding 2 01-22-2008 10:04 PM
Bad Memory Captain Murphy Overclocking and Modding 2 11-06-2007 09:39 PM
GeForce FX5200 problem frog3764 Hardware Repairs and Troubleshooting 2 08-16-2007 02:36 AM
Is Vista seeing memory on my 8800GTS 320MB wrong? phexac Microsoft Windows and Software 2 03-26-2007 12:03 AM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 10:04 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.