Intel HD Audio with an Antec Sonata 3 Case - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 08-25-2007, 02:56 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 4
Exclamation Intel HD Audio with an Antec Sonata 3 Case

Hi. My sound card doesn't work. The case came with 2 connectors: an ac97 and a hd a. However the intel mobo i'm using(desktop board dq35jo)has two ports that are very different. One is for a 12 pin connector and says audio. The other is for a 16 pin connector and says hd audio. Im using vista so i need to use the onboard hd audio to get ne sound. Both the two connectors are 12 pin. So do i plug the hd a connector into the port that says audio or do i put it partially on the port that says hd audio?

This is the first system that i have built and everything works except my audio.:freak:
I would really like to fix this. Help is APPRECIATED GREATLY .
__________________

lilniro is offline  
Old 08-25-2007, 03:11 PM   #2 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: Jul 2007
Location: San Jose, California
Posts: 2,456
Send a message via AIM to phucng_10 Send a message via Yahoo to phucng_10
Default Re: Intel HD Audio with an Antec Sonata 3 Case

Welcome to Tech-Forums!

Have you installed the drivers for your sound card yet? It should be that the HD plugged into the HD audio and the other one plugged to the regular audio. You can check by reading your motherboard's manual if it came with it.
__________________

__________________
|phucng_10's WM|
phucng_10 is offline  
Old 08-25-2007, 03:25 PM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 4
Unhappy Re: Intel HD Audio with an Antec Sonata 3 Case

I've tried to install the sound drivers that came with the board. One problem is that when I go to device drivers the Sound, video and game controllers category is no longer there. Under system devices there is an hd audio controller however.

"should be that the HD plugged into the HD audio and the other one plugged to the regular audio"

The HD plug that came with my case only has 12 pins and the mobo has a 16 pin slot. Do i just partially plug the connector? Also I've been told that AC'97 should not be plugged in at the same time that the HD A is. But I'm not sure if this is true. Im very new to technology
lilniro is offline  
Old 08-25-2007, 03:33 PM   #4 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: Jul 2007
Location: San Jose, California
Posts: 2,456
Send a message via AIM to phucng_10 Send a message via Yahoo to phucng_10
Default Re: Intel HD Audio with an Antec Sonata 3 Case

Wait, you're trying to get your onboard audio to work, correct? Check your Device Manager to see if the Device Manager detects your sound.
__________________
|phucng_10's WM|
phucng_10 is offline  
Old 08-25-2007, 03:55 PM   #5 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 4
Default Re: Intel HD Audio with an Antec Sonata 3 Case

When I go into device manager sound is usually under "sounds, video and game controllers" right? But device manager doesn't have that category. Under system devices there is a "high definition audio controller" and there is also another category "other devices" with a big question mark on the icon. In that category there is a device called "PCI Serial Port" but I'm not sure if thats relevant. Besides that theres no sound device being detected.

Ty in advance for taking the time to help me . This is getting really frustrating. I want to rip my hair out like Homer Simpson when he figured out Marge was pregnant =/. Oh well what doesn't kill us just makes us stronger right .
lilniro is offline  
Old 08-25-2007, 03:57 PM   #6 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: Jul 2007
Location: San Jose, California
Posts: 2,456
Send a message via AIM to phucng_10 Send a message via Yahoo to phucng_10
Default Re: Intel HD Audio with an Antec Sonata 3 Case

Try plugging in the HD Audio into that 16 pin slot.
__________________
|phucng_10's WM|
phucng_10 is offline  
Old 08-25-2007, 04:38 PM   #7 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 4
Unhappy Re: Intel HD Audio with an Antec Sonata 3 Case

Plugged it into the 16 pin. Earlier i said both connectors were 12 pin but they are actually 10. As a result i have 4 pins free to the right of the connector and 2 free to its left. Its the only way i can plug the connector into the mobo. Yet still no dice. I reinstalled drivers and nothing changed.
__________________

lilniro is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Thoughts on the Antec 900 joey1 New Systems | Building and Buying 69 07-14-2007 06:04 AM
Antec Nine Hundred Mid Tower Case - $69.99 from Frys.com Bot2011 New Systems | Building and Buying 36 07-10-2007 12:16 PM
Better case? mnelson07 New Systems | Building and Buying 13 06-17-2007 01:57 PM
Antec Sonata II Power Problem: BSoderstrom Hardware Repairs and Troubleshooting 3 06-12-2007 05:27 PM
Middle Fan in Antec P180 Case Graham Overclocking and Modding 3 05-23-2007 05:28 PM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 03:04 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.