Intel 965 On Opengl 1.1?! - Page 2 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Reply
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 01-02-2017, 08:45 AM   #11 (permalink)
The Ghost
 
luke127's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Australia
Posts: 838
Default Re: Intel 965 On Opengl 1.1?!

Quote:
Originally Posted by carnageX View Post
Good to hear that the Java version worked.

May want to jump to Java 8, just as long as it's below the update mentioned in the article.

Also, I think you can tell Minecraft to use a specific version of Java...so you could have both the new and old versions installed, and just tell MC to use the older version while the rest of your system uses the newer version (for security reasons).
This is indeed possible using the launcher JVM arguments. However, if you use the new launcher that the site mentions, it has its own Java instance that resolves this issue entirely. (It even runs on a system without java installed at all!)
__________________

__________________
Yeah, I'm the boss 😂😂 FIGJAM 😂😂
luke127 is offline   Reply With Quote
Old 01-02-2017, 01:06 PM   #12 (permalink)
Private Joker
 
carnageX's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: South Dakota
Posts: 24,482
Default Re: Intel 965 On Opengl 1.1?!

Quote:
Originally Posted by luke127 View Post
This is indeed possible using the launcher JVM arguments. However, if you use the new launcher that the site mentions, it has its own Java instance that resolves this issue entirely. (It even runs on a system without java installed at all!)
But wouldn't the launcher use the "latest" version of Java? OP's issue requires him to use quite an old version of Java (v8, update 60).

I don't see where the launcher has it's own Java either - at least, not in the .minecraft folder (unless it's because I already have Java installed). You can only point to an existing folder in the Profile editor, which to me means you'd need to have that specific (in this case older) version installed already, and then you can point to it.

I have launcher 1.6.70.
__________________

__________________
Laptop: MSI GT70 2OC-059us | i7-4700MQ | 16GB | GTX 770m | 500GB SSD / 750GB HDD | 17.3" | Win10 Pro
Desktop: 4690k | 12GB g.Skill RipJaws | GTX 970 | 520hx | Z87X-UD4H | Corsair Vengeance C70 | Corsair H110 | Acer 25" | Acer 22" | Win10
Mobile: Samsung Galaxy Note 5


If I help you, or you just like what I said, rep me by clicking the under my post
carnageX is offline   Reply With Quote
Old 01-03-2017, 09:06 AM   #13 (permalink)
The Ghost
 
luke127's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Australia
Posts: 838
Default Re: Intel 965 On Opengl 1.1?!

Information can be found Here and Here

Quoted from the second link:

"Better yet, the Minecraft launcher automatically downloads the correct version for your system (all those players inadvertently using Java 32-bit on their 64-bit machines should see significant performance boosts thanks to this) and automatically updates it. All this and you’ll never be prompted to install the Ask Toolbar again."

If it's not smart enough to know it needs an older version, can always install the older version and the newer one, and direct MC via the JVM arguments as has been discussed.
__________________
Yeah, I'm the boss 😂😂 FIGJAM 😂😂
luke127 is offline   Reply With Quote
Old 01-03-2017, 09:35 AM   #14 (permalink)
Private Joker
 
carnageX's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: South Dakota
Posts: 24,482
Default Re: Intel 965 On Opengl 1.1?!

Yeah so that'll download the latest version - it'll just choose the architecture for you automatically. So OP would be in the same boat as he's in now. Guarantee it wouldn't determine that he needs an older version.
__________________

__________________
Laptop: MSI GT70 2OC-059us | i7-4700MQ | 16GB | GTX 770m | 500GB SSD / 750GB HDD | 17.3" | Win10 Pro
Desktop: 4690k | 12GB g.Skill RipJaws | GTX 970 | 520hx | Z87X-UD4H | Corsair Vengeance C70 | Corsair H110 | Acer 25" | Acer 22" | Win10
Mobile: Samsung Galaxy Note 5


If I help you, or you just like what I said, rep me by clicking the under my post
carnageX is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Intel i7 930 or AMD phenom II X4 965 kyle1 New Systems | Building and Buying 7 04-24-2010 08:14 PM
MSI Neo 965 mobo bios SOOoooo SLOW! subxuk Hardware Repairs and Troubleshooting 3 04-26-2008 09:52 AM
The Bios in this System is not Fully ACPI compliant ( Gigabyte GA-965 QM S2 ) dying4004 Microsoft Windows and Software 1 03-23-2008 09:24 PM
what's this restart bug with 965 boards? diabloII New Systems | Building and Buying 0 04-13-2007 03:38 PM
E6300 + ASUS P5B 965 problems Laser Hardware Repairs and Troubleshooting 2 08-21-2006 09:56 PM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 06:05 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.