Installing a SATA drive with card, freezes on boot - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 05-08-2006, 07:41 AM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 13
Send a message via AIM to Jkun
Default Installing a SATA drive with card, freezes on boot

The drive:
http://www.westerndigital.com/en/pro...sp?DriveID=116

The card:
http://www.siig.com/product.asp?catid=7&pid=1043

Connect the card to the board, drive to the card. Boot. Goes through BIOS, and then there's the problem. "PNP BIOS INSTALLED". Shows me a list of two channels representing each SATA port on the card. Detects the drive, all's well. But just below that, it says "PNP BIOS INSTALLED", and refuses to continue. The machine won't boot past that point. I have absolutely no idea why. >;/

Is there some BIOS setting I need to change? Some jumper settings I need the drive on? What's the secret?
__________________

Jkun is offline  
Old 05-08-2006, 04:19 PM   #2 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 1,533
Default

whats your mobo?
set "pnp os installed" to no in bios
__________________

jeremy is offline  
Old 05-08-2006, 04:36 PM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 13
Send a message via AIM to Jkun
Default

A7N8X Deluxe ASUS motherboard. Will check for that setting when I get home.
Jkun is offline  
Old 05-08-2006, 05:12 PM   #4 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 1,533
Default

get into advanced-->pnp/pci configurations
if "resources controlled by" is set to manual then change it to auto , but if its alredy on auto then change to manual
l
jeremy is offline  
Old 05-18-2006, 06:08 PM   #5 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 13
Send a message via AIM to Jkun
Default

I'm sorry for taking so long to respond.

But after contacting SIIG support, I was suggested the same thing. IRQ problems. Well, I've tried the card in every PCI slot, and I've set the PNP BIOS settings to manual, and played around with that for awhile to no avail. So now I'm sitting on a card and drive I can't use, and I still have absolutely no idea what to do.

Are there any other BIOS settings I should try?
Jkun is offline  
Old 05-19-2006, 03:27 PM   #6 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 13
Send a message via AIM to Jkun
Default

Bump. No ideas, folks?
Jkun is offline  
Old 05-24-2006, 09:55 PM   #7 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 13
Send a message via AIM to Jkun
Default

Dissapointing. I ended up returning the drive. :S
__________________

Jkun is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 10:30 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.