Installed new video card, trouble playing videos - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 07-05-2006, 04:14 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 2
Default Installed new video card, trouble playing videos

Hello.

Dell 2400, XP, 512 + 128 RAM. Uhh just replaced my GeForce 4 MMX440 PCI 64 MB DRR with a 3D Fuzion GeForce 6200 128 MB DRR PCI card. (Note I only have PCI slots)

Ok, so I installed the 3dfuzion card, everything works nice. I can play my games and the such. But problem is I have trouble playing videos. I play any video fine on my last vid card. I have all codecs and tons of video players like VLC, winamp, media player classic, realplayer and etc...

My video player screen will just be all black and you can hear audio but no video. PC will freeze a bit here too. Tried on many diff video players and all same result.

Help please
__________________

Alex187 is offline  
Old 07-05-2006, 05:55 PM   #2 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 512
Default

Have you downloaded the latest Nvidia driver (91.31)
http://www.nvidia.com/content/drivers/drivers.asp
Also when you installed the new card did you make sure that you uninstalled ALL of the previous driver, even if it was a Nvidia card.
What I would do is this
a)goto Nvidia website and DL the latest driver
b)DL driver cleaner pro - http://www.drivercleaner.net/professional.html
c)start/control panel/add and remove programs/remove Nvidia driver
d)install Driver Cleaner Pro and select Nvidia from the cleaning selection box, click on start and then close when it's finished (this just removes any traces of the old driver)
e)restart machine
f)once it's restarted install the latest driver you DL from Nvidia
g)restart
Hopefully after all of this it should be working.
__________________

__________________

Life is too important to be taken seriously - Oscar Wilde
Metr01973 is offline  
Old 07-05-2006, 09:50 PM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 2
Default

It's working! Thanks a bunch Metro
Alex187 is offline  
Old 07-06-2006, 10:37 AM   #4 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 512
Default

No probs, glad it's working.
__________________

Life is too important to be taken seriously - Oscar Wilde
Metr01973 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 11:18 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.