installed new video card now boots to black screen - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 02-28-2011, 06:47 PM   #1 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Mar 2010
Location: baltimore
Posts: 43
Default installed new video card now boots to black screen

i had onboard video and i just put in a new video card and i hear it boot up to the desktop but my monitor stay a black screen. before i put thecard in idisabled the onboard video in BIOS then put the card in. can i get some suggestions on where i can start to fix this problem . thx
__________________

CoryP is offline  
Old 02-28-2011, 07:01 PM   #2 (permalink)
Lord Techie
 
Slaymate's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: Florida
Posts: 7,946
Default Re: installed new video card now boots to black screen

Did you move the monitor cable from the on-board connector to the video card connector.
__________________

__________________
[SIGPIC][/SIGPIC]
Slaymate is offline  
Old 02-28-2011, 09:34 PM   #3 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Mar 2010
Location: baltimore
Posts: 43
Default Re: installed new video card now boots to black screen

yes checked and double checked
CoryP is offline  
Old 02-28-2011, 10:08 PM   #4 (permalink)
Super Techie
 
Stevo808's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Hawaii
Posts: 381
Send a message via AIM to Stevo808
Default Re: installed new video card now boots to black screen

Try and see if you could boot into safe mode and install drivers from there or boot into vga mode. To access either mode press F8 while pc is booting.
__________________
<---- Please REP if i was helpful! Thanks! :thumbsup:

Stevo808 is offline  
Old 03-01-2011, 12:19 PM   #5 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Feb 2011
Location: Ohio
Posts: 16
Default Re: installed new video card now boots to black screen

sounds like you need to either turn off the onboard video in bios or login with it on the onboard and set the new card as primary. I suggest the bios off way, since it resolves it for all time.
beengone is offline  
Old 03-01-2011, 12:23 PM   #6 (permalink)
Techie Beyond Description
 
MindoverMaster's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: /home
Posts: 12,212
Send a message via MSN to MindoverMaster
Default Re: installed new video card now boots to black screen

He said he did that, beengone.

But, I would try just enabling it again, see if you get any response from either one.
__________________
Neowin.net Steam Account
MindoverMaster is offline  
Old 03-01-2011, 12:55 PM   #7 (permalink)
OCZ SSD Enthusiast
 
Night Fox's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: Michigan
Posts: 656
Default Re: installed new video card now boots to black screen

I never disabled my on-board video when installing my video card...never had any problems. Try keeping on-board on like mindovermasters said
__________________

__________________
Asus P5Q Motherboard * OC'ed Intel Core2 Quad Q9400 2.82ghz w/ Arctic Silver 5 * OCZ Platinum 4GB (2 x 2GB) DDR2 1066ghz * Kingston Hyper X (2x2gb) DDR2 1066ghz * EVGA GTX 560 Ti Superclocked * Ultra X-Blaster ATX Mid-Tower * OCZ Vertex 2 120gb * WD Caviar Blue 500GB 7200 rpm * OCZ ModXStream Pro 700W Modular PSU * Sony Optaric DVD Burner * Windows 7 Home Premium 64-bit * 22" LG Flatron W2252TQ LCD * LG Flatron E2281

Samsung Series 7 17.3" Laptop w/ 256gb Vertex 4 SSD
Night Fox is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
New HD installed, but no response and black screen smurfinablender Hardware Repairs and Troubleshooting 1 06-04-2010 12:23 AM
pc screen not stable at black video... phoinix Hardware Repairs and Troubleshooting 0 02-07-2009 04:43 PM
WindowsXP boots to black screen JustOwnin Hardware Repairs and Troubleshooting 0 01-13-2007 04:10 PM
Boots, Then Screen Goes Black Lul2x Hardware Repairs and Troubleshooting 4 10-03-2006 12:03 AM
Baffled. Installed G card, now nothing boots BeastAmongMen Hardware Repairs and Troubleshooting 5 01-24-2006 04:15 PM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 09:01 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.