Installed new power supply PC still not turning on - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 06-29-2007, 05:23 PM   #1 (permalink)
Super Techie
 
helix2301's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: Datacenter
Posts: 280
Send a message via AIM to helix2301
Default Installed new power supply PC still not turning on

I am a Computer Technition. I installed a new power supply in a DELL everything is plugged in correctly and my PC is still not turning on I was thinking the board but the green LED on the board lights up when I plug in the new power supply. The old power supply tested fine on my multimeter and the new power supply tested fine. But still no sign of life thought maybe the switch but that looks fine. Computer is a DELL Dimension E510. ANY IDEAS!!!
__________________

__________________
lipanitech
http://www.thetechnologygeek.org
HP Pro, A+, Network+, Linux+, Security+, MCTS
helix2301 is offline  
Old 06-29-2007, 06:19 PM   #2 (permalink)
True Techie
 
ivan chaos's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 154
Default Re: Installed new power supply PC still not turning on

dell has different pin outs than standard psu's so you have to use a dell power supply on it

im pretty sure
__________________

ivan chaos is offline  
Old 06-29-2007, 10:43 PM   #3 (permalink)
Super Techie
 
nu2duo's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: Neza
Posts: 423
Default Re: Installed new power supply PC still not turning on

Quote:
Originally Posted by ivan chaos View Post
dell has different pin outs than standard psu's so you have to use a dell power supply on it

im pretty sure
Check this out. My friend had an emachine. The mb went out. So I bought(geeks.com...2years ago) a dell mb made by intel. Anyway, I installed it in his emachine case and everything worked.
Just 2months ago, the mb went out again. First I thought it was the pwrsupply since all I got was that green light. I bought 2 different pwr supplies and still the pc didn't start. Turns out the mb was dead!
I wouldn't be surprise if that mb is dead..and not the pwr supply!
__________________
e6600@3.1 24/7 w/stock cooling. 2g Transcend Memory
3 hd's, 80-XP Pro, 500 and 320-Apps,Pics, Music, Videos
ATI Radeon HD 3450 512MB-I DON'T GAME!
Ultra PS, Ultra Mid Tower Case
Lite-on internal DVD-R, Samsung Lite-Scribe Ext. DVD-R
2 Acer 19" widescreen LCD's. For HTPC Olevia 32" LCD
nu2duo is offline  
Old 06-29-2007, 11:35 PM   #4 (permalink)
I know <html>, do you?
 
SYL\X/3K's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: 127.0.0.1
Posts: 1,646
Send a message via AIM to SYL\X/3K Send a message via Yahoo to SYL\X/3K
Default Re: Installed new power supply PC still not turning on

i just finished building my cousin a custom computer using some of his old P4 parts , anyway he used to have a HP slimline desktop which of course his motherboard fried due to power spike. it literally didnt power up, checked the PSU nothing, the led was working on the time but no avail.

unplug the power button from the motherboard and try powering her up by a jump start with something metal if nothing then your looking at a new motherboard by now, since u said u tried couple PSU
__________________
P3 Setup- Intel 1.0ghz , 512Mb SDRAM , ATI 9200 128MB, 2x 40GB HD, Asus CUSL-LV

.....:::::POST Troubleshooting Steps.___.My Rig.___.Memory Test:::::.....
SYL\X/3K is offline  
Old 06-30-2007, 12:17 PM   #5 (permalink)
True Techie
 
ivan chaos's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 154
Default Re: Installed new power supply PC still not turning on

i guess i was wrong some guy on here said that they had diff pin outs but

oh well

my friend on here bmxfreakrider said they did
ivan chaos is offline  
Old 06-30-2007, 01:27 PM   #6 (permalink)
Custom User Title
 
decibaL's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 341
Default Re: Installed new power supply PC still not turning on

Quote:
Originally Posted by ivan chaos View Post
i guess i was wrong some guy on here said that they had diff pin outs but

oh well

my friend on here bmxfreakrider said they did
haha putting the blame on someone else, yea i have one computer behind me that doesn't start up, so i gave it to the carpet

HII SALTYNAY!!!
__________________

decibaL is offline  
Old 06-30-2007, 01:43 PM   #7 (permalink)
Law
Wizard Techie
 
Law's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: the data closet
Posts: 4,200
Default Re: Installed new power supply PC still not turning on

Dell did use to have proprietary PSU for their system. So you have to be careful with Dell system before 2000. If you put a standard PSU into a dell MB, the pin will probably fit but the wire arrangement don't match. You might end up destroying the MB and PSU.

Maybe your MB is using the standard layout, did you plug in the P4 connector? It should be a +12v four pin connector on your motherboard.
__________________

__________________

Law is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Dell HP-1457F3 power supply moosehead1 Hardware Repairs and Troubleshooting 4 06-27-2007 05:13 PM
Power Supply Brinson Overclocking and Modding 4 06-13-2007 09:12 AM
7 VSB from power supply?? GregJ Hardware Repairs and Troubleshooting 1 05-14-2007 11:36 AM
Can I use ATX Power supply without -5 volt out jar99 Monitors, Printers and Peripherals 2 05-12-2007 02:28 AM
just changed power supply, weird harddrive problem (sata) idrisguitar Monitors, Printers and Peripherals 0 03-31-2007 11:47 AM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 04:53 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.