Installed new graphics card, now pc won't turn on... - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 04-01-2007, 05:00 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 2
Default Installed new graphics card, now pc won't turn on...

Ok...need some advice.

Just installed a new BFG GeForce 6600 GT AGP card into a Dell Dimension 4550 (1gb RAM) with an upgraded psu to Silencer - 410 Dell-2 (410 watts).

As soon as I put in the card, the system would not turn on. I saw green lights on mb and inputs in back of machine were lit, but that's it. Hard drive was not spinning. It was drawing power, but it would not start up (no boot). Also, the videocard fan was not moving so no power to the card, even though I did connect a 4 pin connector (tried 2 of them).

When I took card out and reinstalled previous card, system came on and booted no problem.

Anyone have any ideas? is there a way to verify what your psu is running at? Should be 410 but if it is under 350, I don't think this card will waork. But the machine should still be able to boot up, no?

What am I missing here?

Thanks for any help!

Chris
__________________

capa2000 is offline  
Old 04-01-2007, 10:12 PM   #2 (permalink)
I know <html>, do you?
 
SYL\X/3K's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: 127.0.0.1
Posts: 1,646
Send a message via AIM to SYL\X/3K Send a message via Yahoo to SYL\X/3K
Default Re: Installed new graphics card, now pc won't turn on...

on the PSU it should be labeled how much watts the PSU is running. you can try running the video card with the 350 watt PSU but to me it sounds like a faulty PSU (the 410watt)
__________________

__________________
P3 Setup- Intel 1.0ghz , 512Mb SDRAM , ATI 9200 128MB, 2x 40GB HD, Asus CUSL-LV

.....:::::POST Troubleshooting Steps.___.My Rig.___.Memory Test:::::.....
SYL\X/3K is offline  
Old 04-02-2007, 06:42 PM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 2
Default Re: Installed new graphics card, now pc won't turn on...

Quote:
Originally Posted by sylwek View Post
on the PSU it should be labeled how much watts the PSU is running. you can try running the video card with the 350 watt PSU but to me it sounds like a faulty PSU (the 410watt)
I am wondering if it is some sort of mismatch related to the AGP slot and voltage in what the card expects. I had read where others were using this card with the same machine I have (Dimension 4550) so I thought it would be an easy 1-2-3. Hardware...yuck...

Chris
capa2000 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Graphics card Rankings Sora New Systems | Building and Buying 1278 07-08-2009 07:53 PM
Graphics card issues Mkilbride Hardware Repairs and Troubleshooting 12 03-31-2007 09:38 PM
Graphics card fan iviv Hardware Repairs and Troubleshooting 3 03-31-2007 06:52 PM
Sandisk memory card will not work in my laptop , but i have the slot for it???? chaznad Monitors, Printers and Peripherals 1 03-26-2007 08:10 PM
Best silent video card spartan1121 New Systems | Building and Buying 3 03-26-2007 05:32 PM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 12:34 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.