[Info] CPU-Z Voltage - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Reply
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 05-24-2014, 12:58 PM   #1 (permalink)
Build Guru
 
PP Mguire's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Fort Worth, Texas
Posts: 28,285
Lightbulb [Info] CPU-Z Voltage

Listen up! I've been saying for quite a while now and JJ from Asus himself just confirmed that CPU-Z does NOT report your CPU voltage usage the way you think it does.

If we ask what voltage is running through your CPU in a heat or stability related incident we need to know what your bios is set to. Absolutely do not rely on software to report voltages to your components except the GPU (MSI Afterburner, GPU-Z, eVGA Precision).

Skip to 45:45 or use their content list for the "overclocking" section.

__________________

__________________
"Resolution is just a number." #Ubisoft
Origin/Steam = PP_Mguire Twitch = pp_mguire Instagram = ppmguire PSN = PP_Mguire

Access to my Plex PM me.
PP Mguire is offline   Reply With Quote
Old 05-24-2014, 12:59 PM   #2 (permalink)
Private Joker
 
carnageX's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: South Dakota
Posts: 24,507
Default Re: [Info] CPU-Z Voltage

People still don't know this?

I've never trusted software to read voltages lol.
__________________

__________________
Laptop: MSI GT70 2OC-059us | i7-4700MQ | 16GB | GTX 770m | 500GB SSD / 750GB HDD | 17.3" | Win10 Pro
Desktop: 4690k | 12GB g.Skill RipJaws | GTX 970 | 520hx | Z87X-UD4H | Corsair Vengeance C70 | Corsair H110 | Acer 25" | Acer 22" | Win10
Mobile: Samsung Galaxy Note 5


If I help you, or you just like what I said, rep me by clicking the under my post
carnageX is offline   Reply With Quote
Old 05-24-2014, 01:14 PM   #3 (permalink)
Build Guru
 
PP Mguire's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Fort Worth, Texas
Posts: 28,285
Default Re: [Info] CPU-Z Voltage

Seen way too many instances even in the last idk 2 months or so with people relying on software for voltages.
__________________
"Resolution is just a number." #Ubisoft
Origin/Steam = PP_Mguire Twitch = pp_mguire Instagram = ppmguire PSN = PP_Mguire

Access to my Plex PM me.
PP Mguire is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Why can I get to 2.8ghz on stock voltage but can't get anymore with more voltage? dario03 Overclocking and Modding 8 09-29-2007 10:53 AM
Comp Sci vs. Info Sys vs. Info Tech. zr2d2 Technology Careers and Education 2 05-03-2006 10:07 PM
No Cpu Fan/heatsink Voltage Out Of The 3-pin Mb Connector?? Cpu Cooling Solution? Johnny916 Monitors, Printers and Peripherals 6 05-26-2005 11:33 PM
Changing the CPU Core Voltage OIDanTheManIO Overclocking and Modding 15 12-02-2004 05:10 PM
increasing cpu voltage lev2323 Overclocking and Modding 1 07-30-2004 08:13 PM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 08:39 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.