I'm Stumped, won't power up...mystery... - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 12-02-2008, 11:35 AM   #1 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 321
Unhappy I'm Stumped, won't power up...mystery...

This is a doozy that I hope one of the experts here can help me with.

The rig uses an asus p5k-e mobo, q6600, 2 gigs of crucial ballistix ddr2 1000, a few WD hard drives, PC power and cooling silencer 750 psu. We were having problems getting it to post so I reset the bios using the jumper. That worked and it posted but pro-tools was still acting funky. We rebooted and i went into the bios to disable the floppy, saved, exited, no post. So I then again went to reset the bios..... and dropped the jumper. So I removed the jumper from the "Chassis" pins to again reset the bios. When I tried to restart, with no jumper on the chassis pin because I had moved it, I got an error saying "Chassis intrusion, system halted". It was probably a noob move to do this but I had no other jumper at the studio. So I moved it back to the chassis and left it off of the cmos jumper. Again, probably noob but I didn't know what would happen. It gave me the same error. I tried rebooting a few more times and same thing happened. So I headed home, got another jumper for the cmos, put it on, still the same chassis error. Again I turned off the power supply, reset cmos. I turned the PSU back on and the light came on on the mobo as usual, but when I hit the power switch....NOTHING. It won't start up. It is like it is shorting out or something. It won't even begin to power up. It just sits there. Did I trigger some safety stop by messing with the chassis jumper? I left the computer alone all night, with power plugged in, and will try again tonight, but I am real stumped on this one. I have had comps not post but never had one where it is clearly getting power, but pressing the button will not trigger a poweer up. I unplugged nothing, checked all power attachments... HELP!!! Thank you for any assistance.

Will
__________________

__________________
EVGA 680i
C2 Q6600 @3.6
2- 1GB Crucial Ballistix DDR2 1000(1100 @5-5-5-12 2.2v)
2 EVGA 280GTX in sli
2 WD Raptor 74GB(RAID0)
1 WD Raptor 150GB
X-FI Fatal1ty Edition (Beyerdynamic DT770/80 with PA2v2 amp)
PC P&C 1 Kilowatt PSU
Dell 3007 WFP 30" LCD
LG 18x DVD/CD RW
Silverstone TJ09 (5-120mm Sythe S-Flex fans)-Best case on the planet...
Watercooled. Iwaki MD20RLT>PA120.3(6 fan push/pull)>Apogee GT>2 MCW60's>T-line
waytoosmall is offline  
Old 12-02-2008, 05:55 PM   #2 (permalink)
Lord Techie
 
S0ULphIRE's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Australia
Posts: 8,668
Send a message via MSN to S0ULphIRE
Default Re: I'm Stumped, won't power up...mystery...

Iuno, you could try a total system reset.
Unplug power, press power button a few times.
Clear cmos (remove the battery, jumper on the other pins, whatever u wanna do)
remember to give it a few seconds before you replace the jumper/battery
Plug the power back in and try starting again.
__________________

__________________
"As a result of all this hardship, dirt, thirst, and wombats, you would expect Australians to be a sour lot. Instead, they are genial, jolly, cheerful, and always willing to share a kind word with a stranger, unless they are an American." -- Douglas Adams
S0ULphIRE is offline  
Old 12-02-2008, 07:51 PM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 4
Default Re: I'm Stumped, won't power up...mystery...

This probably won't he help but I might as well post it. My husband's computer would not boot so we took it to the tech because I just couldn't figure out why it didn't power up. He couldn't figure it out either. He changed the power supply and CPU, still nothing. Then he noticed that **** reset button stuck in. A whole days work for a button stuck in.
tombstoner79 is offline  
Old 12-02-2008, 11:00 PM   #4 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 321
Default Re: I'm Stumped, won't power up...mystery...

Thank you, I will make sure the switches are not stuck. I removed the cmos battery tonight and will leave it out until tomorrow night. Sometimes that magically fixes things.....
__________________
EVGA 680i
C2 Q6600 @3.6
2- 1GB Crucial Ballistix DDR2 1000(1100 @5-5-5-12 2.2v)
2 EVGA 280GTX in sli
2 WD Raptor 74GB(RAID0)
1 WD Raptor 150GB
X-FI Fatal1ty Edition (Beyerdynamic DT770/80 with PA2v2 amp)
PC P&C 1 Kilowatt PSU
Dell 3007 WFP 30" LCD
LG 18x DVD/CD RW
Silverstone TJ09 (5-120mm Sythe S-Flex fans)-Best case on the planet...
Watercooled. Iwaki MD20RLT>PA120.3(6 fan push/pull)>Apogee GT>2 MCW60's>T-line
waytoosmall is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Old Power supply Guide (2008) Ste New Systems | Building and Buying 223 12-12-2009 09:05 PM
power problems xbox122501 New Systems | Building and Buying 3 06-19-2008 05:53 PM
Power Supplies page006 New Systems | Building and Buying 13 05-22-2008 07:14 PM
Hello, Power Supply question taruman121 Monitors, Printers and Peripherals 2 05-20-2008 07:33 PM
Power Supply Question Higach New Systems | Building and Buying 2 01-15-2008 11:35 PM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 10:49 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.