if you can figure out this madness... i love you. - Page 2 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Reply
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 08-01-2012, 11:14 PM   #11 (permalink)
Private Joker
 
carnageX's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: South Dakota
Posts: 24,516
Default Re: if you can figure out this madness... i love you.

Quote:
Originally Posted by Joe C View Post
I did not say he couldn't run Windows 7 with a P4 chip, or is it a celeron? but I did say it would run better if he was running it with XP. I did state it was my opinion that a dual core processor should be used with Windows 7

I have Windows 7 running on an Asus netbook with an Arm processor, yes it'll run but not great
It'd do even better with linux .
__________________

__________________
Laptop: MSI GT70 2OC-059us | i7-4700MQ | 16GB | GTX 770m | 500GB SSD / 750GB HDD | 17.3" | Win10 Pro
Desktop: 4690k | 12GB g.Skill RipJaws | GTX 970 | 520hx | Z87X-UD4H | Corsair Vengeance C70 | Corsair H110 | Acer 25" | Acer 22" | Win10
Mobile: Samsung Galaxy Note 5


If I help you, or you just like what I said, rep me by clicking the under my post
carnageX is offline   Reply With Quote
Old 08-01-2012, 11:42 PM   #12 (permalink)
Banned
 
Join Date: Apr 2005
Location: n/a
Posts: 2,956
Default Re: if you can figure out this madness... i love you.

Quote:
Originally Posted by Joe C View Post
I did not say he couldn't run Windows 7 with a P4 chip, or is it a celeron? but I did say it would run better if he was running it with XP. I did state it was my opinion that a dual core processor should be used with Windows 7

I have Windows 7 running on an Asus netbook with an Arm processor, yes it'll run but not great
Most celerons, besides the socket 478 and early lga 775 batches would do just fine.
My old asus eee pc 900mhz mobile celeron ran windows 7 pro and ultimate on 2gbs of ram.
Although the screen size was like ****, I did turn off aero feature and the little chip couldnt be more happier.
The conroe and wolfdale celerons are very good for tiny desktops or media centers.

I don't know why, but I like the chip, the cache part in the end, is what made me go on to amd at the end of 2008. <_<
__________________

-RockMan- is offline   Reply With Quote
Old 08-02-2012, 04:40 AM   #13 (permalink)
Lord Techie
 
Join Date: Feb 2005
Location: asdf
Posts: 8,887
Default Re: if you can figure out this madness... i love you.

Considering the Athlon 64 @ 2.0Ghz is a hell lot more powerful than the Intel CPU... On the plus side it only has to deal with XP, while the Pentium Celeron @ 2.4Ghz has to deal with Win7 and flash video... You would be better off putting XP onto anything older than C2D when it comes to intel and an os, not win7.

Flash is very CPU intensive.... Very rarely will you see flash actually get offloaded to your GPU, as it requires a rather modern GPU to even accomplish properly, and at that point it doesn't help with todays processor.

XP ran rather nicely on 512mb of RAM, beautifully at 1GB and 2GB, Win7 needs 1GB of ram honestly, to run smooth enough you would need just a bit more IMO.
c0rr0sive is offline   Reply With Quote
Old 08-02-2012, 05:55 AM   #14 (permalink)
Junior Techie
 
Milk_The_Elephnt's Avatar
 
Join Date: Jul 2012
Location: England,west midlands
Posts: 87
Default Re: if you can figure out this madness... i love you.

Quote:
Originally Posted by luke127 View Post
Yeah but if you want good performance than your going to have to put at least 2GB of RAM in the upstairs PC. Windows 7 is not as bad as Vista but is still pretty bad when it comes to chewing up memory.
yeah, i know i do really need to add a bit more RAM. but i previously couldent afford it, plus its not worth the effort on this old PC.

Quote:
I did not say he couldn't run Windows 7 with a P4 chip, or is it a celeron?
tis a P4 based celeron.

Quote:
I did say it would run better if he was running it with XP.
cant install XP, it doesnt like my DVD drive so it wont install properly...i tried.

Thanks for the help guys, problems about as solved as its gonna get right now
__________________

Milk_The_Elephnt is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
More i7 Madness (56k FU!) KShirza1 New Systems | Building and Buying 1 04-18-2009 03:51 AM
TV Tuner Madness... Please help!! alexsabree Computer Audio and Multimedia 3 07-23-2008 09:32 PM
Another 8 series? This is madness! No this is NVIDIA! Deadpixel New Systems | Building and Buying 41 12-31-2007 05:52 PM
midtown madness 2 Norcent PC Gaming 4 10-09-2006 05:48 PM
midtown madness 2 Norcent PC Gaming 5 07-12-2006 02:39 PM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 04:24 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.