I think my video card is dead! - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Closed Thread
Thread Tools Display Modes
Old 02-01-2009, 09:22 AM   #1 (permalink)
Newb Techie
Join Date: Dec 2008
Posts: 13
Default I think my video card is dead!

I am going to cry! Well not really, but maybe it would helo

I just bought an MSI n9600g50 768mb ddr3 and I am having the following problem.

I install it and it makes a loud constant beep, nothing even apears on my screen. Its dead right? Oh yea its the card that makes the noise, not the mother board...I am shure.

problems is that I bought it in Canada and I live in Chile.

Any idea of what I may do?


fernandosaez is offline  
Old 02-01-2009, 09:34 AM   #2 (permalink)
The Almighty Forensica
Yami's Avatar
Join Date: Dec 2008
Location: UK
Posts: 7,436
Default Re: I think my video card is dead!

Are you sure the power is plugged into the graphics card? My old nVidia beeped painfully at me once when I had forgotten to plug the power into it.

Desktop i5-4440 - ASRock Z77 Extreme4 - EVGA GTX970 - 4x4GB 1600MHz - Samsung 850 EVO 250GB - Be Silent Base 800 - 3TB+1TB+640GB
Laptop i7-3740QM @ 2.7GHz, 2x4GB 1600Mhz, GT640M, OCZ Agility 3 120GB
Smartphone HTC One M8 - Sense 7 - 6.0

Uni MSci Ethical Hacking, Coventry University
Work Trainee Cell Site Analyst
LinkedIn Kiera Mitchell
Yami is offline  
Old 02-01-2009, 03:30 PM   #3 (permalink)
Ultra Techie
objecterror's Avatar
Join Date: Jan 2006
Location: United States
Posts: 724
Default Re: I think my video card is dead!

That beep is your motherboard attempting to tell you what problem it is. You can look it up by the amount of beeps.

2 short 1 long
2 long 1 short

and so forth, it really depends on the kind of beeps. Check your wires and that the card is seated properly.
i5 2400 @ 3.10Ghz | 16GB RAM | 500GB + 1TB | GTX 750Ti
objecterror is offline  
Old 02-02-2009, 04:04 AM   #4 (permalink)
Monster Techie
stalin90's Avatar
Join Date: Jan 2008
Location: Kansas
Posts: 1,371
Default Re: I think my video card is dead!

sounds like you forgot to plug the power cord in to me, happened to me once when i was rewiring my pc got a long constant beep.

- INTEL Q6700 @ 3.2 - ASUS P5Q Pro - EVGA 9800GTX - 4GB Patriot Viper @ 1066 -
stalin90 is offline  
Old 02-02-2009, 04:06 AM   #5 (permalink)
Super Techie
Tenenbaum's Avatar
Join Date: Jul 2008
Posts: 359
Send a message via MSN to Tenenbaum
Default Re: I think my video card is dead!

Sounds like the power connector isn't in, as everyone else is suggesting.
I forgot to plug in my HD4850 and it screamed horribly loud.
Tenenbaum is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Clicking sound coming from new video card. overclocked Hardware Repairs and Troubleshooting 1 08-17-2008 02:06 PM
Possible video card issue -- ATI X1650 houndofspace Hardware Repairs and Troubleshooting 10 12-04-2007 01:17 AM

Our Communities

Our communities encompass many different hobbies and interests, but each one is built on friendly, intelligent membership.

» More about our Communities

Automotive Communities

Our Automotive communities encompass many different makes and models. From U.S. domestics to European Saloons.

» More about our Automotive Communities

Marine Communities

Our Marine websites focus on Cruising and Sailing Vessels, including forums and the largest cruising Wiki project on the web today.

» More about our Marine Communities

Copyright 2002-2015 Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 10:42 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.