i need help .. my router .. - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Closed Thread
Thread Tools Display Modes
Old 03-31-2006, 09:43 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
Join Date: Nov 2005
Posts: 16
Default i need help .. my router ..

plz guyz i need ur help (i'll try give most all the details here) .. i have a wireless 3com router connected to 512 kb/s DSL .. we are four computers connected to its 4 ports .. 2 PCs are connected with 100 meters of CAT5 cable .. and the 3rd 50 meteres and the 4th only less than 10 meteres .. the problem is when one of the users downloading anything with even only 15 kb of the whole 50+kb we have all other PCs just dies .. we cant even open a website .. i put Netlimiter 2 on my pc to c whats going on .. and i find internet explorer takes like 15 to 20 seconds before it even start to load .. and when it does it takes 2 or 3 seconds and rests again and so on .. i may stay like 2 min. to open a website . also when im downloading with bitcomet and my PC is the only one in the network i limit it to 5 kb down and 5 up .. also it kills my connection and i cant open anything .. im not sure if its a router problem or cables one .. i thought of buying a switch or something .. plz i need ur advice guys and dont hesitate to ask for more details .

free4eveeer is offline  
Old 03-31-2006, 10:50 PM   #2 (permalink)
Techie Beyond Description
Apokalipse's Avatar
Join Date: Jun 2003
Location: Melbourne, Australia
Posts: 14,556

I would probabbly say that the router is not great with prioritising and sharing bandwith

Apokalipse is offline  
Old 04-01-2006, 12:43 AM   #3 (permalink)
Wizard Techie
Law's Avatar
Join Date: Aug 2005
Location: the data closet
Posts: 4,200

I wanted to know, is this happening to all computer, does it happen with the PCs that are using 100m cables? Have you tried using just a single computer connected directly to the DSL modem using a shorter cable perhaps just 10m to see if the problems with the lag goes away? Have you updated the firmware for your router?
Law is offline  
Old 04-01-2006, 08:26 AM   #4 (permalink)
Newb Techie
Join Date: Nov 2005
Posts: 16

the problem is that the router is at my friends place .. and the cable to here is exactly 100m .. so i cant make it short . and the firmware is updated .. what really makes me mad is that when im alone in the network i get max 25 - 28 kb/s although i should have 60 -64 kb/s normally
free4eveeer is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off

Our Communities

Our communities encompass many different hobbies and interests, but each one is built on friendly, intelligent membership.

» More about our Communities

Automotive Communities

Our Automotive communities encompass many different makes and models. From U.S. domestics to European Saloons.

» More about our Automotive Communities

Marine Communities

Our Marine websites focus on Cruising and Sailing Vessels, including forums and the largest cruising Wiki project on the web today.

» More about our Marine Communities

Copyright 2002-2015 Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 07:33 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.