I just built my computer, I have a slight problem - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 01-12-2006, 08:49 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 5
Default I just built my computer, I have a slight problem

Ok, I just built my computer, everything was running smoothly until I went to go hook up the moniter. I realized I have no onboard graphics card. I also dont have a VGA port. Now the graphics card i did put in has a VGA port. I need to install the drivers for the graphics card in order for me to use the moniter. My question is, does anyone have any other ideas on how to fix this problem. Thank you
__________________

cliffbong732 is offline  
Old 01-12-2006, 09:04 PM   #2 (permalink)
Wizard Techie
 
HAVOC's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: Milford, Connecticut
Posts: 4,218
Send a message via AIM to HAVOC Send a message via Yahoo to HAVOC
Default

You don't need to install the video drivers before you can use the monitor. Just plug the monitor into the videocard and boot the PC.

The resolution will be horrible, but you'll be able to do everything you need to, like install drivers.

Every PC i've ever built, had no onboard video. You just install everything properly, including the videocard, then boot the PC and install all the needed drivers.

Before you install the videodrivers, install the motherboards, chipset drivers.... Then you can install whatever you want after that.
__________________

HAVOC is offline  
Old 01-12-2006, 09:07 PM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 5
Default

i have tried that, nothing appears on the moniter
cliffbong732 is offline  
Old 01-12-2006, 09:10 PM   #4 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 5
Default

i get a no imput box appear on the screen
cliffbong732 is offline  
Old 01-12-2006, 09:59 PM   #5 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 961
Default

Then something is wrong with your hardware, make sure the graphics card is in right and try again. If that fails post back. Drivers do nothing until windows loads.
__________________
A+ certified.
I now am on the interweb:
www.thescurvyshack.com
Mr_Threepwood is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 09:36 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.