I don't think my RAM is being Utilized - Page 2 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 05-19-2009, 05:27 PM   #11 (permalink)
True Techie
 
almightyobo's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 241
Default Re: I don't think my RAM is being Utilized

I dont kno much about these new trip channel i7's but maybe put 1 stick in each of the paired slots? same color of course
__________________

__________________

MB - DFI LP DK P35-T2RS
CPU - Q6600 @ 3.0 atm
HSF - Lapped TRUE + Scythe
RAM - 2x 1G Ballisitx Tracers
GPU - EVGA 9800 GTX
HD - 500G Barracuda + 320G Ext
PSU - PC P&C Silencer 610
OS - Windows XP 32-bit SP2 OEM
Case - Gigabyte 3D Aurora 570
Monitor - Hanns-G 19" Widescreen LCD
Headset - Sennheiser PC151
3DMark06 - 14186 (3.0 / stock gpu)

You must try some of my purple berries...
almightyobo is offline  
Old 05-19-2009, 06:25 PM   #12 (permalink)
True Techie
 
up-smash's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Location: Hawaii
Posts: 157
Default Re: I don't think my RAM is being Utilized

geez, I figured the colors were just for show...

thanks for the suggestion
__________________

up-smash is offline  
Old 05-19-2009, 07:46 PM   #13 (permalink)
 
zedman3d's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 2,852
Default Re: I don't think my RAM is being Utilized

Quote:
Originally Posted by up-smash View Post
geez, I figured the colors were just for show...

thanks for the suggestion
Yeah no, thats why i asked, definantly has to be in the right slots. Check mobo manual but im guessing the three darker slots.
zedman3d is offline  
Old 05-19-2009, 09:23 PM   #14 (permalink)
Lord Techie
 
S0ULphIRE's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Australia
Posts: 8,663
Send a message via MSN to S0ULphIRE
Default Re: I don't think my RAM is being Utilized

I would've guessed the three lighter slots...
__________________
"As a result of all this hardship, dirt, thirst, and wombats, you would expect Australians to be a sour lot. Instead, they are genial, jolly, cheerful, and always willing to share a kind word with a stranger, unless they are an American." -- Douglas Adams
S0ULphIRE is offline  
Old 05-19-2009, 10:58 PM   #15 (permalink)
True Techie
 
up-smash's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Location: Hawaii
Posts: 157
Default Re: I don't think my RAM is being Utilized

it was the orange slots!!!

Thanks for the help guys, I really appreciate it =]
up-smash is offline  
Old 05-20-2009, 06:25 AM   #16 (permalink)
 
zedman3d's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 2,852
Default Re: I don't think my RAM is being Utilized

Quote:
Originally Posted by S0ULphIRE View Post
I would've guessed the three lighter slots...
Its weird i know, its almost never the first slots in line.
zedman3d is offline  
Old 05-20-2009, 01:21 PM   #17 (permalink)
 
patonb's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: In Gov't Regulated Cubical
Posts: 9,745
Default Re: I don't think my RAM is being Utilized

Does it matter? I always just assumed they had to match
__________________
Foldie = i5 6600kMSI Z170A M5 EVGA 970 SC Corsair H100 Corsair hx520 2x8gb GSkill Corsair 650D
Woohoo = L5639 @3.1Ghz EVGA SR-2 gtx 260-216 Hyper 212+ Corsair 1050hx 6x2gb Corsair XMS3 Blackhawk Ulra
Alienware 18 - SLI 770M 4700mq 16Gig

patonb is offline  
Old 05-24-2009, 08:57 AM   #18 (permalink)
Content Team
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 89
Default Re: I don't think my RAM is being Utilized

The Mobo manual should show which ram slots are used for the triple channel mode on the ram...

For my dual channel mobo ram slots it goes 1 2 3 4 with dual channel activating with slot 1 and 3 or 2 and 4 or with all 4 filled of course. Each ram stick has to be same type and speed as well.
__________________

Patiszerg is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Difference Between 32 Bit (x86) and 64 Bit (x64) KSoD Microsoft Windows and Software 30 08-29-2009 09:05 AM
32-bit WinXP question, regarding RAM White_Wolf Microsoft Windows and Software 1 12-21-2008 03:19 PM
Problem with RAM / CPU. zukster Hardware Repairs and Troubleshooting 6 08-11-2008 09:43 PM
Dell precision 650 workstation 1Gb ram trouble cmfugen Hardware Repairs and Troubleshooting 2 02-16-2008 02:47 AM
Need help with ram identification s37d System Upgrades 5 02-08-2008 02:22 AM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 12:46 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.