~Huge Crisis (Nvidia)~ - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 11-23-2006, 09:16 PM   #1 (permalink)
I know <html>, do you?
 
SYL\X/3K's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: 127.0.0.1
Posts: 1,646
Send a message via AIM to SYL\X/3K Send a message via Yahoo to SYL\X/3K
Exclamation ~Huge Crisis (Nvidia)~

i just bought a BFG Nvidia Geforce 7300GT OC, and its REALLY pi$$ing me off. i got rid of my integrated driver, then disabled my Integrated and enabled my PCI-e slot then added my card. once i booted everything went fine untill i installed the driver. these to files corrupted and had a Yellow question mark on my Device Manager:
- PCI Bridge Device
- SM Bus Controller

and my onboard ethernet is not recognized by my internet connection repair wizard. So then i reformmated my system

I called the company (BFG) and they told me install the lastest video card driver from the Nvidia website. which i did and still no luck I then called them again and told me to update my chipset driver which i did STILL no luck. i Called again and he said something about the IRQ

Here is my IRQ resources: 5,7,9,10,11,14,15 are all set to (PCI Device)


I would REALLY appreciate help ASAP because i hav now 5 days left to return this thing.
__________________

__________________
P3 Setup- Intel 1.0ghz , 512Mb SDRAM , ATI 9200 128MB, 2x 40GB HD, Asus CUSL-LV

.....:::::POST Troubleshooting Steps.___.My Rig.___.Memory Test:::::.....
SYL\X/3K is offline  
Old 11-24-2006, 12:10 AM   #2 (permalink)
I know <html>, do you?
 
SYL\X/3K's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: 127.0.0.1
Posts: 1,646
Send a message via AIM to SYL\X/3K Send a message via Yahoo to SYL\X/3K
Default

i guess im gonna exchange it to a ATI Radeon X1300Pro 256mb because the warranty at this store SUCKS!!!
__________________

__________________
P3 Setup- Intel 1.0ghz , 512Mb SDRAM , ATI 9200 128MB, 2x 40GB HD, Asus CUSL-LV

.....:::::POST Troubleshooting Steps.___.My Rig.___.Memory Test:::::.....
SYL\X/3K is offline  
Old 11-24-2006, 01:23 AM   #3 (permalink)
G33K P0W3R!!!!
 
bmxfreakrider's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: HickTown, California (hesperia), and West Hollywood
Posts: 2,068
Default

i had(and still do, waiting for a x16 pc) xfx 7300gs, its almost the same card, so ill give it a shot. is there jumpers on ur mobo for sli and whatnot and are they set correctly? have you updated your bios? and have you poked around the bios and got everything configured correctly?
__________________
Listen to my music! and random/funny videos XD
Need a HDTV? Come find me at BestBuy #108 in Victorville XD
:D-----v Just pwnt my cpu, 900mhz OC v-----:D
bmxfreakrider is offline  
Old 11-24-2006, 02:11 AM   #4 (permalink)
Imperial Space Womble
 
Harper's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: Australia
Posts: 6,903
Default

Sounds like you got another issue with your motherboard or your hard drive. It's just dumb that that would have it that occured at the same time that tried to installed your new video card.

Quote:
Originally posted by sylwek
i guess im gonna exchange it to a ATI Radeon X1300Pro 256mb because the warranty at this store SUCKS!!!
BFG has a very good Manufacturer's warranty. IF you got a problem with dealing with the shop for warranty, then bring any warranty issues up directly with the manufacturers.
__________________

"I FEEL SO GOOD I FEEL SO NUMB, YEAH!!!" -- Rob Zombie
Main Rig - AMD FX-8350x8 4.0Ghz CPU, 4x 8Gb (32Gb) DDR3 Ram, Gigabyte GA-970A-D3, GeForce GT 970 4Gb, 1x 256Gb SSD\8Tb (3+2+2+1) SATA HDD, DVDRW, SB X-Fi, Win 10 (64-bit)
Asus N61JV-JX231V - Intel Core i5 3437u (1.9 - 2.4 GHz), 12GB, 640GB, 16" Display, nVidia 325M 1Gb, DVD-RW, Win 10 (64-bit)
Mobile Phone : Samsung Galaxy 5 Note SM-N920IConsole : Play Station 4
Harper is offline  
Old 11-24-2006, 08:53 AM   #5 (permalink)
I know <html>, do you?
 
SYL\X/3K's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: 127.0.0.1
Posts: 1,646
Send a message via AIM to SYL\X/3K Send a message via Yahoo to SYL\X/3K
Default

Quote:
Originally posted by bmxfreakrider
i had(and still do, waiting for a x16 pc) xfx 7300gs, its almost the same card, so ill give it a shot. is there jumpers on ur mobo for sli and whatnot and are they set correctly? have you updated your bios? and have you poked around the bios and got everything configured correctly?
The 7300Gt is twice as fast than the 7300GS, my mobo doesnt hav a SLI jumpers because it its only a single x16 slot (its not SLI mobo but the card is),
there is no need to update my BIOS because the mobo was made this year(2006), and in my BIOS everything is set correctly

The thing is that everything works fine the games etc but it me$$es up my ethernet thats built in my mobo and i hav no internet connection because of it
__________________
P3 Setup- Intel 1.0ghz , 512Mb SDRAM , ATI 9200 128MB, 2x 40GB HD, Asus CUSL-LV

.....:::::POST Troubleshooting Steps.___.My Rig.___.Memory Test:::::.....
SYL\X/3K is offline  
Old 11-24-2006, 10:00 AM   #6 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 49
Default

I''m taking a guess here, but I think the problem may have occurred in the disabling of the integrated drivers because it sounds like some of the drivers controlling the network and motherboard function have been disabled. Here is what I would try: download and re-install all of the chipset drivers for your motherboard. Install the video card and its drivers without disabling anything. See what happens.

Regards,

DeeJay
dmj94044 is offline  
Old 11-24-2006, 10:11 PM   #7 (permalink)
I know <html>, do you?
 
SYL\X/3K's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: 127.0.0.1
Posts: 1,646
Send a message via AIM to SYL\X/3K Send a message via Yahoo to SYL\X/3K
Default

Quote:
Originally posted by dmj94044
I''m taking a guess here, but I think the problem may have occurred in the disabling of the integrated drivers because it sounds like some of the drivers controlling the network and motherboard function have been disabled. Here is what I would try: download and re-install all of the chipset drivers for your motherboard. Install the video card and its drivers without disabling anything. See what happens.

Regards,

DeeJay

Well Deejay u were right but too bad u didn't Post earlier, i realized today that when i uninstalled my Integrated graphic drivers it took with it all my ethernet drivers as well and some other drivers.

Im seriously the biggest Dumb a$$ for bringing back the 7300GT back because i had to pay a restocking fee just to get the ATI Radeon X1300PRO 256mb now im stuck with it. This card isnt so bad

But everything works fine, thnx to all
__________________

__________________
P3 Setup- Intel 1.0ghz , 512Mb SDRAM , ATI 9200 128MB, 2x 40GB HD, Asus CUSL-LV

.....:::::POST Troubleshooting Steps.___.My Rig.___.Memory Test:::::.....
SYL\X/3K is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 10:31 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.