HP A405N not booting p/s maybe? MB? - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Closed Thread
Thread Tools Display Modes
Old 05-29-2008, 04:31 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
Join Date: May 2008
Posts: 2
Default HP A405N not booting p/s maybe? MB?

HP Pavilion A405n PC
MS 6577 v3.1 motherboard
ATX 250-122 Revision D. Bestec power supply
built in video

Came in this morning to the following and would appreciate any advice on how to proceed:

No display
blue light on power switch flashing
unplug unit and blue light stops
Green light on back of p/s flashing
Unplug unit and green light flashes slower and slower

No fluke meter so I took the p/s to Fry's
They tell me the p/s is good
Reinstall power supply and pc powers up I can feel the HD spooling when I touch it and fan runs, still no display signal (Verified monitor and cable are good)

Later on today
Plug in power and monitor, green light and blue light flashing again.
Remove power and Unplug all components (i.e. HD, CD-ROM, CD burner, floppy, etc)
reconnect power and lights start flashing, unplug motherboard and green power supply light goes solid green. Add MB back to power supply and green light flashes... pressed power switch and the proc fan tried to spin for a second then nothing... green light still flashing...

Any ideas? Frys tested the p/s with no load on it other than the the p/s fan so I am skeptical but do not have a spare p/s and can not afford to purchase both p/s and m/b if only one is needed.

Thanks you all in advance!


scoathy is offline  
Old 05-30-2008, 10:55 PM   #2 (permalink)
Newb Techie
Join Date: May 2008
Posts: 2
Smile Re: HP A405N not booting p/s maybe? MB?


scoathy is offline  
Old 05-31-2008, 08:45 AM   #3 (permalink)
Call me Mak or K
Mod Emeritus
KSoD's Avatar
Join Date: Sep 2004
Location: C:\
Posts: 35,647
Default Re: HP A405N not booting p/s maybe? MB?

Well you will have to replace the PSU first. Then test it to see if it is a mobo issue. Since you dont have a spare PSU we cant say for sure that it isnt the mobo.
I do not accept support questions via EMail, PM, IM or my G+ page!

Phone: LG Optimus G Pro
Running: Stock JB from LG with Nova Launcher

KSoD is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Booting problem smenon Hardware Repairs and Troubleshooting 6 04-15-2008 09:46 PM
crazy booting problems (emphasis in the "s") damiancds Hardware Repairs and Troubleshooting 3 04-02-2008 05:53 PM
Problem with Hard Drive lettering in DUAL BOOTING PC Rastafari Microsoft Windows and Software 7 03-03-2008 03:38 PM
Laptop booting issues Cauncie Hardware Repairs and Troubleshooting 1 08-16-2007 09:22 AM
Trouble with Booting up NickFas Hardware Repairs and Troubleshooting 2 07-09-2007 03:46 PM

Our Communities

Our communities encompass many different hobbies and interests, but each one is built on friendly, intelligent membership.

» More about our Communities

Automotive Communities

Our Automotive communities encompass many different makes and models. From U.S. domestics to European Saloons.

» More about our Automotive Communities

Marine Communities

Our Marine websites focus on Cruising and Sailing Vessels, including forums and the largest cruising Wiki project on the web today.

» More about our Marine Communities

Copyright 2002-2015 Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 03:07 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.