How do I update my Bios - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 04-05-2006, 05:03 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 6
Default How do I update my Bios

I would like to update my Bios but I cannot find what type of Motherboard it is I have looked all over the board but cannot find the model how can I find this out so I can update my Bios?
__________________

JinZ is offline  
Old 04-05-2006, 05:08 PM   #2 (permalink)
S e c u r e d
 
Join Date: Feb 2005
Location: Somewhere Sunny
Posts: 3,760
Default

Find and download CPU-Z

Run it and select the Motherboard tab.
More information than you will need, but It should also give you a Bios Revision Number.
__________________

__________________
brady is offline  
Old 04-05-2006, 05:09 PM   #3 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 1,533
Default

yeah do that , and if you want me to give you exact instructions on how to update it , provide the model
jeremy is offline  
Old 04-05-2006, 05:37 PM   #4 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 6
Default

I have a model number which is HP 085Ch and the current version for my Bios is 786B2 V2.43 now how do I update my Bios
JinZ is offline  
Old 04-05-2006, 06:16 PM   #5 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 1,533
Default

considering you got a prebuilt hp/compaq ill need other info , whats the model of the pc/laptop?
jeremy is offline  
Old 04-05-2006, 06:23 PM   #6 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 6
Default

I know this is a dumb question but where would I find the model for my pc is it Intel Pentium
JinZ is offline  
Old 04-05-2006, 06:42 PM   #7 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 1,533
Default

ill try to make it more clear, when you buy a pc in one peice its considered a "prebuilt"
one peice=a whole pc as is,without selecting all of its parts yourself , and that "box" with all the parts alredy in it have a model name,like HP Pavilion A1230n , now you understand? if not then click here
jeremy is offline  
Old 04-05-2006, 06:45 PM   #8 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 6
Default

It was a prebuilt pc bought off someone so I am not sure of the model name
JinZ is offline  
Old 04-05-2006, 06:47 PM   #9 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 1,533
Default

look here and find out http://welcome.hp.com/country/us/en/...prod_info.html
__________________

jeremy is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 11:41 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.