hookin up another HD - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 12-26-2005, 04:37 PM   #1 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 408
Default hookin up another HD

i just bought another hd to put in my pc, but when i tore my pc apart to install it, i noticed that my original hd isnt hooked up with a IDE cable, it uses a normal lookin red cable instead, whats up with that? i cant put the other one in because it uses an IDE cable.
__________________

__________________
antec nine hundred
abit IP35 pro
Q6600 @ 3.3ghz
Evga 8800GTX
4GB Corsair XMS 800
150gb WD 10k
300gb seagate 7.2k
22" Samsung 5ms lcd
21" Sceptre lcd
cloud is offline  
Old 12-26-2005, 04:41 PM   #2 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 26
Default

well the drive that you have in there at the moment is using a SATA cable connection, this is a newer way of connecting. you can still attach the new HDD using the IDE (PATA) ribbon, you just need to get hold of one. get em at any good online site, if you using only one CD drive you should even be able to put it in where the second one would normaly be as HDD's and Optical drives use the same IDE cable
__________________

Harkonan is offline  
Old 12-26-2005, 04:45 PM   #3 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 408
Default

how would i get power to it? the original hd power cable has a different power cable as well
__________________
antec nine hundred
abit IP35 pro
Q6600 @ 3.3ghz
Evga 8800GTX
4GB Corsair XMS 800
150gb WD 10k
300gb seagate 7.2k
22" Samsung 5ms lcd
21" Sceptre lcd
cloud is offline  
Old 12-26-2005, 04:47 PM   #4 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 26
Default

ah, yeah the PATA's use a different type, should be a fairly large four pin male connector on your psu. roughly oblong with rounded edges on one side. this'll pulg in to the HDD in the matching slot. There should be one of these power slots on your PSU, as PATA is still standard for conecting HDD's. unless its a modulated one in which case check the other extentions for the matching head. the power type will be the same type as the one in the CD drive.
Harkonan is offline  
Old 12-26-2005, 04:50 PM   #5 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 408
Default

ahh thanks a lot, i'll try that
__________________
antec nine hundred
abit IP35 pro
Q6600 @ 3.3ghz
Evga 8800GTX
4GB Corsair XMS 800
150gb WD 10k
300gb seagate 7.2k
22" Samsung 5ms lcd
21" Sceptre lcd
cloud is offline  
Old 12-26-2005, 04:53 PM   #6 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 26
Default

np good luck let me know if it works ok.
__________________

Harkonan is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 07:35 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.