high temps.... not sure if this is safe - Page 4 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 01-30-2009, 09:47 PM   #31 (permalink)
Lord Techie
 
Join Date: Feb 2005
Location: asdf
Posts: 8,885
Default Re: high temps.... not sure if this is safe

CCC doesn't let you adjust fan speeds, unless there is a hack for it or something.
__________________

c0rr0sive is offline  
Old 01-30-2009, 09:55 PM   #32 (permalink)
 
patonb's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: In Gov't Regulated Cubical
Posts: 9,745
Default Re: high temps.... not sure if this is safe

Ewhat about evga presicion?
__________________

__________________
Foldie = i5 6600kMSI Z170A M5 EVGA 970 SC Corsair H100 Corsair hx520 2x8gb GSkill Corsair 650D
Woohoo = L5639 @3.1Ghz EVGA SR-2 gtx 260-216 Hyper 212+ Corsair 1050hx 6x2gb Corsair XMS3 Blackhawk Ulra
Alienware 18 - SLI 770M 4700mq 16Gig

patonb is offline  
Old 01-30-2009, 10:02 PM   #33 (permalink)
Mod Emeritus
 
Puddle Jumper's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 4,286
Default Re: high temps.... not sure if this is safe

They added fan control in the newer versions of catalyst. I know 8.12 has it but I'm not sure what earlier ones do.
__________________

AMD Phenom II x4 955 Black Edition : Asus M4A89GTD PRO : Corsair 550VX
G.SKILL Ripjaws 4x2gb DDR3 1600 : MSI Geforce GTX 770 2gb : Antec 300
OCZ Agility 2 60gb SSD (OS) : SanDisk Ultra 120gb SSD (Apps) : Crucial M500 240gb (Steam) : Win 8.1 Pro 64bit
2x Samsung 2494LW & 1x Dell U2312HM Eyefinity

Lenovo ThinkPad X220 : Core i5 2410M : 12.5" 1366x768 IPS LED display : Intel 320 Series 120gb SSD

Samsung Galaxy Note 3 stock 4.3 : Nexus 7 2 stock 4.4

Puddle Jumper is offline  
Old 01-30-2009, 11:07 PM   #34 (permalink)
Lord Techie
 
Join Date: Feb 2005
Location: asdf
Posts: 8,885
Default Re: high temps.... not sure if this is safe

Ok, I now have the latest control center and drivers downloaded, where is the option for the fan in CCC?
c0rr0sive is offline  
Old 01-30-2009, 11:22 PM   #35 (permalink)
Lord Techie
 
Join Date: Feb 2005
Location: asdf
Posts: 8,885
Default Re: high temps.... not sure if this is safe

Furmark no longer runs with the new drivers...
c0rr0sive is offline  
Old 01-31-2009, 01:57 AM   #36 (permalink)
disgruntled ex-moderator
 
Nagasama's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: probably on the lake
Posts: 6,956
Default Re: high temps.... not sure if this is safe

Catalyst 8.10 and up have the fan control. it should be right there on the main page, charles.
__________________
"nagasama no longer drinks tecate, or streaks out of the night for anything, and he has a fine wife so he has no use for your girlfriend...she is safe..."
Nagasama is offline  
Old 01-31-2009, 11:06 AM   #37 (permalink)
Mod Emeritus
 
Puddle Jumper's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 4,286
Default Re: high temps.... not sure if this is safe

I think the fan control is under ati overdrive which should be the last option on the list in Catalyst.
__________________

AMD Phenom II x4 955 Black Edition : Asus M4A89GTD PRO : Corsair 550VX
G.SKILL Ripjaws 4x2gb DDR3 1600 : MSI Geforce GTX 770 2gb : Antec 300
OCZ Agility 2 60gb SSD (OS) : SanDisk Ultra 120gb SSD (Apps) : Crucial M500 240gb (Steam) : Win 8.1 Pro 64bit
2x Samsung 2494LW & 1x Dell U2312HM Eyefinity

Lenovo ThinkPad X220 : Core i5 2410M : 12.5" 1366x768 IPS LED display : Intel 320 Series 120gb SSD

Samsung Galaxy Note 3 stock 4.3 : Nexus 7 2 stock 4.4

Puddle Jumper is offline  
Old 01-31-2009, 11:10 AM   #38 (permalink)
Lord Techie
 
Join Date: Feb 2005
Location: asdf
Posts: 8,885
Default Re: high temps.... not sure if this is safe

Just to make sure that I am looking at the right thing, here is a screen shot, I went through most everything I could on the CCC to find something about the fan, but I guess I either don't have that option or I just flat out cant see it.

ImageShack - Image Hosting :: fancontrolpk1.jpg
c0rr0sive is offline  
Old 01-31-2009, 03:31 PM   #39 (permalink)
Mod Emeritus
 
Puddle Jumper's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 4,286
Default Re: high temps.... not sure if this is safe

Select ati overdrive at the bottom of the list on the left. Once you have selected it you need to click on the lock to allow you to change the settings on that screen.
__________________

AMD Phenom II x4 955 Black Edition : Asus M4A89GTD PRO : Corsair 550VX
G.SKILL Ripjaws 4x2gb DDR3 1600 : MSI Geforce GTX 770 2gb : Antec 300
OCZ Agility 2 60gb SSD (OS) : SanDisk Ultra 120gb SSD (Apps) : Crucial M500 240gb (Steam) : Win 8.1 Pro 64bit
2x Samsung 2494LW & 1x Dell U2312HM Eyefinity

Lenovo ThinkPad X220 : Core i5 2410M : 12.5" 1366x768 IPS LED display : Intel 320 Series 120gb SSD

Samsung Galaxy Note 3 stock 4.3 : Nexus 7 2 stock 4.4

Puddle Jumper is offline  
Old 01-31-2009, 10:24 PM   #40 (permalink)
Lord Techie
 
Join Date: Feb 2005
Location: asdf
Posts: 8,885
Default Re: high temps.... not sure if this is safe

Still the same as the old one.

ImageShack - Image Hosting :: fancontrolvk4.jpg
__________________

c0rr0sive is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Are These Safe Temps? spikoman69 Overclocking and Modding 5 06-14-2008 09:54 PM
Speedfan showing high temps.. Demalii Overclocking and Modding 4 06-13-2008 06:30 PM
Is there anyway to disable Safe mode? Plus need help with something else Oh noes Microsoft Windows and Software 12 11-27-2007 08:38 PM
Running Crysis on Very High in XP/DX9 Waphlez PC Gaming 1 11-02-2007 11:48 PM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 06:35 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.