High CPU Usage - Page 2 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 06-07-2006, 04:45 PM   #11 (permalink)
Monster Techie
 
alexsabree's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: United States
Posts: 1,845
Default

ahh explorer.... i think its just a bug... i get this too

After i go thru some folders using large amounts of memory, my process explorer becomes unstable and i have to restart my computer.

If u have this problem as soon as u start up the computer then its not the same as my prob.
__________________

alexsabree is offline  
Old 06-07-2006, 05:26 PM   #12 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 44
Default

Quote:
Originally posted by alexsabree
ahh explorer.... i think its just a bug... i get this too

After i go thru some folders using large amounts of memory, my process explorer becomes unstable and i have to restart my computer.

If u have this problem as soon as u start up the computer then its not the same as my prob.
It's a constant problem, restarting doesn't do much and at startup it's even higher, but that's to be expected.
__________________

melonabusar2 is offline  
Old 06-08-2006, 12:36 PM   #13 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 44
Default

Yea so does anyone know how to fix the problem?
melonabusar2 is offline  
Old 06-09-2006, 04:04 AM   #14 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 44
Default

Mike hax'd my accountz lOl11
melonabusar2 is offline  
Old 06-11-2006, 02:22 PM   #15 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 44
Default

help, pleaseeeeeeeeeeee
melonabusar2 is offline  
Old 06-11-2006, 04:15 PM   #16 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 602
Default

1. Try to run some online scans from Panda, Symantec, Kapersky...see if they come up with anything.

2. Turn off your AV software and see if that changes the %.
__________________
-AMD Phenon X2 555
-Gigabyte GA-880GA-UD3H
-Western Digital Caviar RE WD2500YD 250GB 7200 RPM 16MB Cache Serial ATA150
-Patriot Sector 5 DDR3-1333 (4GB)
-Rosewill 500W PSU
leonardmp92 is offline  
Old 06-11-2006, 05:17 PM   #17 (permalink)
TechyBurst
 
Join Date: Jan 2006
Location: yucca valley, California
Posts: 517
Send a message via AIM to Dr.Gootch Send a message via MSN to Dr.Gootch
Default

Reinstall windows, mine is always like 0% usage.. try updating windows?
__________________
Rebuilding in progress... Pending Specs....

Yours Truly,
Dr.Gootch
Dr.Gootch is offline  
Old 06-15-2006, 04:33 PM   #18 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 44
Default

HELPPPPPPPPPP
melonabusar2 is offline  
Old 06-15-2006, 06:29 PM   #19 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 602
Default

Did you try doing the following?

1. Try to run some online scans from Panda, Symantec, Kapersky...see if they come up with anything.

2. Turn off your AV software and see if that changes the %.

I have this feeling that your AV software might be stealing a lot of %. Just a guess though.
__________________
-AMD Phenon X2 555
-Gigabyte GA-880GA-UD3H
-Western Digital Caviar RE WD2500YD 250GB 7200 RPM 16MB Cache Serial ATA150
-Patriot Sector 5 DDR3-1333 (4GB)
-Rosewill 500W PSU
leonardmp92 is offline  
Old 06-16-2006, 12:36 AM   #20 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 207
Default

My friend is having the exact same problem. Does your computer freeze a lot too? Try killing the explorer.exe proccess tree and then starting it again by using task manager, File:: Run - explorer
__________________

poorman is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 01:07 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.