Hi everyone...1st time poster, long time fan...I have an issue - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 10-17-2008, 06:33 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 2
Default Hi everyone...1st time poster, long time fan...I have an issue

Ok hi all, I have recently ran into a problem when I removed 2 nvidia 8800 gts and replaced them with one nvidia 280 GTX. Apon installing the 280, I'd get a green light on the card, but during the first 30 seconds of boot time...the rig shuts it self down....??!! I know the PSU is good enough...I replaced the old one just for this new vid card...650 watt 40 amps on 2 12 volt rails..... but this freakin shuting down thing escapes me.....any advice ?
__________________

DannyBoston is offline  
Old 10-17-2008, 10:09 PM   #2 (permalink)

Triforcer
 
Baez's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: Toronto, Canada
Posts: 6,987
Default Re: Hi everyone...1st time poster, long time fan...I have an issue

Could be a driver problem with your OS or your board is still expecting your SLI setup. What are you running? Motherboard, OS etc.
__________________

__________________


Baez is offline  
Old 10-18-2008, 12:39 AM   #3 (permalink)
disgruntled ex-moderator
 
Nagasama's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: probably on the lake
Posts: 6,956
Default Re: Hi everyone...1st time poster, long time fan...I have an issue

i always remove the drivers with the old card(s) in place, re-boot and stop windows from installing any drivers, shut down, install the new card, reboot and install the new drivers.
did you remove the old drivers from your system?
__________________
"nagasama no longer drinks tecate, or streaks out of the night for anything, and he has a fine wife so he has no use for your girlfriend...she is safe..."
Nagasama is offline  
Old 10-18-2008, 08:11 AM   #4 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 2
Default Re: Hi everyone...1st time poster, long time fan...I have an issue

Fairly sure its not a driver issue....point is why would the power shut off ? :freak:
DannyBoston is offline  
Old 10-18-2008, 12:41 PM   #5 (permalink)

Triforcer
 
Baez's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: Toronto, Canada
Posts: 6,987
Default Re: Hi everyone...1st time poster, long time fan...I have an issue

If the power shuts off as well then it could be a power issue like you said or it could be a temperature/temperature reading problem. What do you have hooked up to each rail?
__________________


Baez is offline  
Old 10-18-2008, 08:35 PM   #6 (permalink)
disgruntled ex-moderator
 
Nagasama's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: probably on the lake
Posts: 6,956
Default Re: Hi everyone...1st time poster, long time fan...I have an issue

40 amps is the MINIMUM requirement for a 280. what brand of PSU do you have?
__________________

__________________
"nagasama no longer drinks tecate, or streaks out of the night for anything, and he has a fine wife so he has no use for your girlfriend...she is safe..."
Nagasama is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Crysis 1.2 patch dario03 PC Gaming 34 08-29-2008 02:42 AM
Boot problems XP - MBR issue - long history - okn0tok Microsoft Windows and Software 12 08-28-2008 02:28 PM
LCD Display takes long time to display picture upon startup Drewser Hardware Repairs and Troubleshooting 0 10-11-2007 06:50 PM
Long time since I posted in this forums........ pinoy3000 New Systems | Building and Buying 4 08-15-2007 09:23 PM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 05:46 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.