hi all i recently installed a 350 gb hard drive - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 11-20-2007, 05:59 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 3
Default hi all i recently installed a 350 gb hard drive

i recently installed a 350 gb hard drive followed by XP and all the upgrades to sp2. this is reported as a 127 gb hdd, soo, i checked with mobo manuf (asrock) whether i needed a bios upgrade, no is the answer so i went to microsoft site, i have installed the hotfixes that enable LBA but still the hard drive appears as 127 gig. do i have to fdisk the drive and reinstall the lot again to have my drive reported correctly or is there some way in which i can restore this in windows current installation? i have a secondary drive which can be removed if required but at some stage i wish to reclaim all the data from this second disc (120 gig) thanx
__________________

rumpole is offline  
Old 11-20-2007, 06:41 PM   #2 (permalink)
Lord Techie
 
veedubfreak's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 6,979
Default Re: hi all i recently installed a 350 gb hard drive

The 127gb limit and how to fix it. - Whirlpool Broadband Forums

First result on google. Its a known issue with xp presp2.
__________________

__________________
Nothing to see here.
veedubfreak is offline  
Old 11-21-2007, 05:50 PM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 3
Default Re: hi all i recently installed a 350 gb hard drive

did that, followed instructions, coundnt find the correct atapi.sys file, installed the microsoft hotfix but this installation failed due to current files being newer than the hotfix file? and still mobo manufacturer says i dont need a bios flash any ideas for further progress?? thanx
rumpole is offline  
Old 11-21-2007, 08:01 PM   #4 (permalink)
Monster Techie
 
sPlAtOiD's Avatar
 
Join Date: Nov 2002
Posts: 1,748
Default Re: hi all i recently installed a 350 gb hard drive

You may have some unpartitioned space on the drive. Try to go to start, right click my computer, select manage, disk managment see if you have it partitioned corectly.
sPlAtOiD is offline  
Old 11-22-2007, 06:56 AM   #5 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 3
Default Re: hi all i recently installed a 350 gb hard drive

thanx for the help guys i have it solved now after installing hotfixes etc went to control panel, admin tools, storage, from there i could see the unallocated space, this i then formated for it to become active!

thanx again for the pointers rob
rumpole is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
HELP!! My hard drive will not boot! ehc68 Hardware Repairs and Troubleshooting 15 01-29-2009 04:33 PM
Hard drive randomly disappearing Gooms9 Hardware Repairs and Troubleshooting 11 05-18-2007 08:19 PM
Hard drive fails File Structure test tropicalfish Hardware Repairs and Troubleshooting 3 05-15-2007 01:37 PM
Help a newb: simple issue with hard drive copying? AppleBag Hardware Repairs and Troubleshooting 1 04-12-2007 01:21 PM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 08:45 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.