Heres one for you...(Firewire issues) - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 06-02-2006, 10:53 AM   #1 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 240
Default Heres one for you...(Firewire issues)

Ok so My pc Is fully working(well I still get artifacts every now and then in quake 4 demo) after my third replacement 7900GT but ive given up getting a perfect one to be honest.

Anyway, I have an external hardrive which Is USB or Firewire. USB works fine, however firewire will not work with the On-Board firewire at the back of the mobo). However, it works most of the time using the front port which is connected to the Front port firewire connection on the motherboard.

When I go into device manager i get a Exclamation mark in a yellow circle by the "Disk drive" and the device status is "This device cannot start(Code 10)"
PS: whenever i connect the drive i still get that sound windows makes when it detects new hardware.

Ive looked everywhere for the answer and tried everything.

Thanks for looking!
__________________

Chris_PC is offline  
Old 06-02-2006, 11:22 AM   #2 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 240
Default

Ive now Got it to come up normally in device manager, but It is still not recognized as a drive in my computer and after around 5 mins it will turn itself off.
__________________

Chris_PC is offline  
Old 06-02-2006, 01:56 PM   #3 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 602
Default

On board firewire might be bad. Did you install and update all necessary drivers with the mobo utility CD?
__________________
-AMD Phenon X2 555
-Gigabyte GA-880GA-UD3H
-Western Digital Caviar RE WD2500YD 250GB 7200 RPM 16MB Cache Serial ATA150
-Patriot Sector 5 DDR3-1333 (4GB)
-Rosewill 500W PSU
leonardmp92 is offline  
Old 06-02-2006, 02:03 PM   #4 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 240
Default

yup, All drivers have been installed and updated. Im not sure if it wont work for all devices because i dont have anything else that uses firewire.
Chris_PC is offline  
Old 06-02-2006, 02:11 PM   #5 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 602
Default

I think that onboard firewire port may be bad...but not sure how to fix that. Maybe your mobo website has a troubleshooting guide or bios update?

I would just use the front side firewire port or buy another firewire/usb pci card.
__________________
-AMD Phenon X2 555
-Gigabyte GA-880GA-UD3H
-Western Digital Caviar RE WD2500YD 250GB 7200 RPM 16MB Cache Serial ATA150
-Patriot Sector 5 DDR3-1333 (4GB)
-Rosewill 500W PSU
leonardmp92 is offline  
Old 06-02-2006, 02:13 PM   #6 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 240
Default

I guess its not worth sending the mobo back for that, so ill just have to put up with it. Thanks for the help
__________________

Chris_PC is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 06:42 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.