(HELP) VGA not working - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 02-02-2011, 10:22 AM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 2
Exclamation (HELP) VGA not working

Hey im new to the whole computer building and getting the right pieces together i've actually been teaching myself by reading books and everything but i need help i been asking on yahoo answers but then i was referred here i was given an old computer which was working fine up until a few days ago when i turned it on and nothing happend i heard the computer start up as normal but the screen stayed the same i took a peek inside and found everything to appear normal. when i restarted it a few times and nothing happend i went out and bought a graphics card...i thought it was the vga port but its the same i dont know what to do or what the problem is...the computer is a dell XP and i tried installing a nvidia geforce 8400gs graphics card. the problem is the screen stays black and theres nothing going on. i unplug the vga and i know the moniter isnt the problem because it works fine with my other computer
__________________

sound22 is offline  
Old 02-02-2011, 10:57 AM   #2 (permalink)
Techie Beyond Description
 
MindoverMaster's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: /home
Posts: 12,212
Send a message via MSN to MindoverMaster
Default Re: (HELP) VGA not working

Are you using the AVG/DVI port on the Graphic card? After you insert a graphic card, video woul be default to the card. Onboard would not work, mostly.
__________________

__________________
Neowin.net Steam Account
MindoverMaster is offline  
Old 02-02-2011, 11:56 AM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 2
Default Re: (HELP) VGA not working

Quote:
Originally Posted by MindoverMaster View Post
Are you using the AVG/DVI port on the Graphic card? After you insert a graphic card, video woul be default to the card. Onboard would not work, mostly.
no im using the regular port for the vga but nothing show up
sound22 is offline  
Old 02-02-2011, 12:25 PM   #4 (permalink)
Techie Beyond Description
 
MindoverMaster's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: /home
Posts: 12,212
Send a message via MSN to MindoverMaster
Default Re: (HELP) VGA not working

Onboard VGA, or on the 8400gs card?
__________________
Neowin.net Steam Account
MindoverMaster is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Wi-fi switches from working to non working? fattty Computer Networking and Internet Hardware 2 07-09-2010 12:04 AM
GPU fan not working Andyf Hardware Repairs and Troubleshooting 0 09-16-2007 06:41 PM
DVI Not working on GPU AuThoRitY Hardware Repairs and Troubleshooting 15 08-28-2007 09:06 AM
DVD-RW not working in XP topherus Hardware Repairs and Troubleshooting 6 04-07-2006 09:04 PM
My DVD Drive just stopped working, and my other drive isnt working either... KiDrIoT69 Hardware Repairs and Troubleshooting 2 01-19-2006 04:01 PM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 11:11 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.