Help sound problem - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 04-09-2009, 02:39 AM   #1 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 124
Default Help sound problem

Hi all. I just reinstalled Windows XP to a new hd. And the sound won't work I have an ASUS A7V8X mobo and I used drivers from the company website and from Realtek and they still don't work. I am using diamond tech speakers that came from an e-machines bundle. I went to the diamond tech website but they don't have any drivers. The mother board model uses an on board sound, Yes I've gone to add hard ware and the driver locator. STILL NOTHING I am at my wits end.
__________________

shenvoid01 is offline  
Old 04-09-2009, 10:51 AM   #2 (permalink)
Grandfather of Techist

\_(ツ)_/
 
Trotter's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: The South
Posts: 31,307
Default Re: Help sound problem

Don't mean to sound patronizing, but have you checked the volume setting on your system? Have you checked to make sure it is not on mute?
__________________

__________________


My Rig: SABLE
Antec 300 Illusion / Antec EarthWatts EA650 650W / ASUS GeForce GTX 960 GTX960-DC2OC-2GD5
AMD FX 8320 x8 Black Edition / Gelid Tranquillo / MSI 970A-G43
Sandisk Ultra Plus 128GB / Samsung 840 120GB / WD Black 750GB / WD Green 1TB
2x4GB DDR3 1600 - 2x2GB DDR3 1600
Win10 Ent 64-bit - Mionix Naos 7000 Mouse - CM Storm QuickFire Rapid Mech Keyboard


R.I.P. Danny L. Trotter ... 14 Nov 1945 - 4 Sept 2009
Trotter is online now  
Old 04-09-2009, 10:52 AM   #3 (permalink)
AKA ComatoseClown
 
H4x3r's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 1,526
Send a message via AIM to H4x3r Send a message via MSN to H4x3r
Default Re: Help sound problem

make sure that you plugged the green from the speakers into the green port on the audio out. Also make sure that you have the speakers turned on. As for the drivers...speakers do not have drivers themselves, but only the sound card. Go to Start>control panel>system>Hardware tab>Devise manager...and look at the sound,video, and game controller section to see if it is listed as installed. If it is, head back to the control panel and then to Sound..click on the sounds tab then see if you can play one as a test to see if the drivers are working. if you can't play one its going to be a sound driver problem or not having the default audio devise selected
__________________
H4x3r is offline  
Old 04-09-2009, 03:52 PM   #4 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Apokalipse's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Melbourne, Australia
Posts: 14,559
Default Re: Help sound problem

try these drivers (from Asus)

any other drivers for the A7V8X can be found here
__________________
Apokalipse is offline  
Old 04-09-2009, 04:28 PM   #5 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 124
Default Re: Help sound problem

Cmon now I'm a true techie gimme some credit... Yes I have checked all of those things, thanks for the link I'll try it
shenvoid01 is offline  
Old 04-10-2009, 01:00 AM   #6 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 124
Default Re: Help sound problem

I tried it and it didn't work so i don't what's wrong. I'm going to look for a cheap sound card and try that out
shenvoid01 is offline  
Old 04-10-2009, 02:48 AM   #7 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Apokalipse's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Melbourne, Australia
Posts: 14,559
Default Re: Help sound problem

On some systems, you need to install Microsoft's UAA Bus driver before the sound card can install
__________________
Apokalipse is offline  
Old 04-11-2009, 03:48 AM   #8 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 124
Default Re: Help sound problem

Well now I have seen no change in the problem after installing the sound card. I've found that wierd problems like these occur after a hard drive replacement. I've heard of others who have solved this problem with installation of the right driver. However none of my drivers work. I'll keep everyone posted on my progress.
shenvoid01 is offline  
Old 04-11-2009, 08:24 AM   #9 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Apokalipse's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Melbourne, Australia
Posts: 14,559
Default Re: Help sound problem

will the drivers just not install? or can you not find the right drivers?
__________________
Apokalipse is offline  
Old 04-11-2009, 09:10 PM   #10 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 124
Default Re: Help sound problem

the drivers are installed and the device shows up but the sound still won't work
__________________

shenvoid01 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Problem with sound. Please help worldboy90 Microsoft Windows and Software 2 01-30-2009 07:59 AM
No sound and RAM problem Sadistic Tribble Hardware Repairs and Troubleshooting 5 04-11-2008 08:50 PM
680i LT sound problem... DesertWolf01 New Systems | Building and Buying 11 03-09-2008 05:53 PM
sound card problem, sound cuts out grambam Hardware Repairs and Troubleshooting 1 10-27-2007 04:40 PM
Sound problem. smileii Hardware Repairs and Troubleshooting 7 09-04-2007 03:43 PM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 11:33 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.