Help! quick stupid question - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 02-13-2008, 06:56 PM   #1 (permalink)
Biohazardous
 
nOcLuE98's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 1,673
Default Help! quick stupid question

Hey, I have finally finished installing my maximus formula.(had stuff to do yesterday.)

Well all the lights turn on when I turn on my computer, but nothing shows up on the screen. I have all the cables plugged in, and it doesnt shut down, but nothing happens. The little lcd poster thing tells me this "TESTCMOS" and when I use the clr cmos button on the back (yes the switch to enable it is enabled) nothing happens. It still says the same thing.

Whats up?
__________________

__________________
http://www.conquestgraphics.com
nOcLuE98 is offline  
Old 02-13-2008, 07:09 PM   #2 (permalink)
Ste
Do not Stare at my Avatar
 
Ste's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Upon Gleaning Infinity
Posts: 9,577
Send a message via MSN to Ste
Default Re: Help! quick stupid question

Take board out of case.

Place on non-conductive surface.

Have only the following attached.
CPU, heatsink and fan.
1 stick of memory
video card
Power cables to mobo and video card

Attempt to POST, if it works, attach one thing at a time.
__________________

Ste is offline  
Old 02-13-2008, 07:31 PM   #3 (permalink)
Biohazardous
 
nOcLuE98's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 1,673
Default Re: Help! quick stupid question

Does it make a diff if it is in a case? I dont want to have to take it out if I dont need to. I am off to go try some stuff.

It wont go past the "TESTCMOS" even with everything but a video card and cpu and one stick of memory.
__________________
http://www.conquestgraphics.com
nOcLuE98 is offline  
Old 02-13-2008, 07:40 PM   #4 (permalink)
Ste
Do not Stare at my Avatar
 
Ste's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Upon Gleaning Infinity
Posts: 9,577
Send a message via MSN to Ste
Default Re: Help! quick stupid question

Take it out of the case.....

It can be grounding out..

try the other stick of memory if it happens out of case.
Ste is offline  
Old 02-13-2008, 07:42 PM   #5 (permalink)
True Techie
 
Mordred's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: PA
Posts: 214
Send a message via AIM to Mordred
Default Re: Help! quick stupid question

Try clearing the CMOS by using the jumper, or by removing the battery. Those clear CMOS switches can be iffy sometimes.
Mordred is offline  
Old 02-13-2008, 07:52 PM   #6 (permalink)
Monster Techie
 
brinks's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: Canada
Posts: 1,144
Default Re: Help! quick stupid question

After some reading on the net, it seems that alot of people are having the same problem as you with the newer cpu, they solved it by flashing their bios to the newest one. Only way for you do that is to get your hands on an older cpu that will work with the board then flash the bios.
brinks is offline  
Old 02-13-2008, 08:43 PM   #7 (permalink)
Biohazardous
 
nOcLuE98's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 1,673
Default

I will take it out tomorrow when I get home from school. If that doesnt work, I am pretty sure we have a socket 775 processor in our media pc, so I will try that if taking it out doesnt work. Thank you guys for your responses. I will be back tomorrow afternoon with some updates.

Ok, so I put in a new 775 socket cpu, and it booted up fine. So I updated to the 0907 bios. Then I went to switch to my e8400, and the little poster screen now says.. "cpu init" and my RAM doesnt light up, and nothign works. The reset buttons and and the power buttons dont even work. Not the ones on the motherboard or the one on the case. What is going on?
I am about to go re-put in my cpu, see if that works. I will be back in a few minutes.

Any ideas in the mean time?

sorry for the triple post, but I need some help again. So I got my new cpu working, it boots up to windows log on everytime now. BUT my mouse doesnt work. I have it plugged into a USB port, and there is no mouse port (cant remember the name) or I would have tried one of those.
So how come it wont work?

Thanks
__________________
http://www.conquestgraphics.com
nOcLuE98 is offline  
Old 02-14-2008, 04:50 PM   #8 (permalink)
Monster Techie
 
brinks's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: Canada
Posts: 1,144
Default Re: Help! quick stupid question

Check the bios to see if the usb's are enabled.
Try it with another mouse if you have.
Try different usb ports.
brinks is offline  
Old 02-14-2008, 04:59 PM   #9 (permalink)
Biohazardous
 
nOcLuE98's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 1,673
Default Re: Help! quick stupid question

tried all the mice in the house, usb is enabled, plus my keyboard works. and the usb ports all dont work.
Any other thoughts?
__________________
http://www.conquestgraphics.com
nOcLuE98 is offline  
Old 02-14-2008, 05:12 PM   #10 (permalink)
Ste
Do not Stare at my Avatar
 
Ste's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Upon Gleaning Infinity
Posts: 9,577
Send a message via MSN to Ste
Default Re: Help! quick stupid question

Check with the manifactures tech support (Or specs to be certain it should work), if they say the Board should support the CPU, then it should work, and since it doesn't, RMA it.
__________________

Ste is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Quick Ram Question (Please at least look at) Higach Hardware Repairs and Troubleshooting 2 01-06-2008 02:06 AM
quick question Kurt Rambis New Systems | Building and Buying 2 11-14-2007 10:07 PM
Quick Question...RAM SYL\X/3K New Systems | Building and Buying 3 10-12-2007 06:39 AM
Quick case question sailpog System Upgrades 6 10-05-2007 12:21 PM
Very quick question my friends psychedelos New Systems | Building and Buying 7 06-13-2007 03:00 PM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 09:16 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.