Help Please!!! - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 11-19-2005, 02:49 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 13
Send a message via AIM to x2ruff4u
Default Help Please!!!

Ok i dont have a case but this is the stuff i have

Motherboard

Grahics card

A intel celeron 2.93 ghz socekt 478
(fan that goes with it 478 also

Mushkin 512 ddr dram

n im turning it on with a screw driver to give it the signal n everything seems to work but it dont turn the monitor on also when i conected the etherernet card the lights dont show up to show that the slot works or it dont read it but im not sure.....its on the box the motherboard all conected but ughh i dont know how to make it work now everything runs but ughh im so stressed out...
__________________

x2ruff4u is offline  
Old 11-19-2005, 03:43 PM   #2 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 13
Send a message via AIM to x2ruff4u
Default

=/
__________________

x2ruff4u is offline  
Old 11-19-2005, 04:41 PM   #3 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 378
Send a message via AIM to Anphrax
Default

Ewwy video card is all I gotta say... not sure what your problem is though. Try explaining it a bit more clearly and I might be able to help you...
__________________
Sig privileges back.

I love you sig santa :D
Anphrax is offline  
Old 11-19-2005, 11:08 PM   #4 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 13
Send a message via AIM to x2ruff4u
Default

ok i dont have a case i turn it on with a screw driver to give the signal ok.....

second i that i have everything connected n it dont to turn on the montior through the graphics card what do i do?

does it have to do with the jumpers?
x2ruff4u is offline  
Old 11-20-2005, 07:05 AM   #5 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 359
Default

ok things you can do.. Make sure the processor is oK (no pins were bent or anything) and mounted/properly greased..

Make sure the ram you are using is compatible.., Try using a different stick as Ram can be quite a sensative item with compatability.. (I can't really help you find this out as I don't know uch about ECC registered etc)

make sure the FSB is set right.. and Try to clear the CMOS (make sure the CMOS jumper isn't stuck in the reset position that can also cause this)


What are the numbers on the ram.. should be a combination of letters/numbers.. ALso did you properly ground yourself while handling it?
__________________
Sig removed due to size. Please read the rules before adding your compliant sig. SigSanta
kiyotaka is offline  
Old 11-20-2005, 01:29 PM   #6 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 13
Send a message via AIM to x2ruff4u
Default

ok heres the parts

Motherboard

Graphics card

RaM

Processor

Fan

all together no case.
x2ruff4u is offline  
Old 11-20-2005, 01:30 PM   #7 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 13
Send a message via AIM to x2ruff4u
Default

wut do u mean ground urself???
x2ruff4u is offline  
Old 11-20-2005, 05:20 PM   #8 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 359
Default

Quote:
Originally posted by x2ruff4u
wut do u mean ground urself???
lol.. this could be part of the problem.. WIth electrostatic devices if you are walking on a carpet or something and grab one without Touching grounded metal first..

you have a chance of shocking the part and killing one of the chips on it.
__________________
Sig removed due to size. Please read the rules before adding your compliant sig. SigSanta
kiyotaka is offline  
Old 11-20-2005, 11:00 PM   #9 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 13
Send a message via AIM to x2ruff4u
Default

yah n dats wut happeneds i found that the motherboard got burned were the agp slot is but do yah think it also burned the procssor cuz it looked fine to me cuz i could tell it got burned on the graphics card and motherboard..
__________________

x2ruff4u is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 02:01 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.