Help me please! - Page 2 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 08-03-2006, 01:30 PM   #11 (permalink)
G33K P0W3R!!!!
 
bmxfreakrider's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: HickTown, California (hesperia), and West Hollywood
Posts: 2,068
Default

o wait, it froze? then its definetly a hardware problem. open up your case and pull everything you dont need(except for graphics, bu if u got onboard, use the onboard(so it should be basic, just mobo, and anything else it needs to run, eg processor, ram, graphics) and use a regular keyboard and mouse(not usb), and if it works, add one peice of hardware untill it errors, then that is the peice that is bad, but if it still errors, try different ram(if you have any), and if you do that and it still dont help, it could be a bad ps or processor. have you had any heat problems with it(eg gets realy hot)

EDIT: is the computer on a surge protector? a power surge can do some real damage to a computer if not protected with a surge protector
__________________

__________________
Listen to my music! and random/funny videos XD
Need a HDTV? Come find me at BestBuy #108 in Victorville XD
:D-----v Just pwnt my cpu, 900mhz OC v-----:D
bmxfreakrider is offline  
Old 08-03-2006, 01:32 PM   #12 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 104
Default

My comp is a AMD athlon 64 FX 60, A8N 32 Sli Asus mother board, Corsair 2 GB ram
__________________

ChibChombo is offline  
Old 08-03-2006, 01:35 PM   #13 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 104
Default

Volume error was "UNMOUNTABLE_BOOT_VOLUME"
ChibChombo is offline  
Old 08-03-2006, 01:36 PM   #14 (permalink)
G33K P0W3R!!!!
 
bmxfreakrider's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: HickTown, California (hesperia), and West Hollywood
Posts: 2,068
Default

ok...bad harddrive, thats it, theres ur problem
__________________
Listen to my music! and random/funny videos XD
Need a HDTV? Come find me at BestBuy #108 in Victorville XD
:D-----v Just pwnt my cpu, 900mhz OC v-----:D
bmxfreakrider is offline  
Old 08-03-2006, 01:42 PM   #15 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 104
Default

Wreird, I just disconected my keyboard, Mouse, and speakers, and my network, and now it restarts even faster, doesnt even load halfway
ChibChombo is offline  
Old 08-03-2006, 02:16 PM   #16 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 104
Default

nope nothing working
ChibChombo is offline  
Old 08-03-2006, 03:12 PM   #17 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 474
Default

God, You need to change your HDD. That's the first thing you need to try. Put a new hdd and try to see if you can install windows on it.
nuke is offline  
Old 08-03-2006, 04:47 PM   #18 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 104
Default

Alright, I got it to work. But, I have no sound. I have a Creative X-Fi, yea, I've heard this card has problems... I don't know how to fix it, it says it cant find "Multimedia audo controller" installed. Read some forums, people say it can cause the computer to reboot automatically after booting.

I guess I have to buy a new sound card... Any suggestions?
ChibChombo is offline  
Old 08-03-2006, 04:49 PM   #19 (permalink)
G33K P0W3R!!!!
 
bmxfreakrider's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: HickTown, California (hesperia), and West Hollywood
Posts: 2,068
Default

can you try it in a different slot? or reboot the pc without it, and then reboot with it right after, if you still got problems, then call creative and see if you can rma it(if its still under warranty, that is)
__________________
Listen to my music! and random/funny videos XD
Need a HDTV? Come find me at BestBuy #108 in Victorville XD
:D-----v Just pwnt my cpu, 900mhz OC v-----:D
bmxfreakrider is offline  
Old 08-03-2006, 04:59 PM   #20 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 104
Default

I'm gonna try taking it out, then back in. But should I first uninstall the sound card?
__________________

ChibChombo is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 09:15 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.