Help Comp Not Starting. - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 01-02-2007, 02:01 AM   #1 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: May 2006
Posts: 67
Default Help Comp Not Starting.

Hi, i brought a new computer today. only the motherboard ram and processor.

Motherboard - Gigabyte GA-K8N51GMF-9
Processor - AMD Athlon 64 4000+ Socket 939 San Diego
Ram - 2x 512mb Legend ram

k, so i took out my old motherboard. put my new one in and plugged everything in correctly i think. Then booted it up. all my tower lights went on. the fan was going. but no picture came on my monitor. the monitor was on, i tried 3 different monitors and used inbult VGA and external video card but nothing happend, i tried switching around RAMs but still wasnt that. Please help me. i even reset cmos and took battery out and plugged back in but its not seeming to work
__________________

__________________
CPU: AMD Athlon 64 4000+
Mainboard: Gigabyte GA-K8N51GMF-9
Video Card: nVidia7300GS 512mb PCI-e
Ram: 1024 Memory DDR 2x 512
HDD: 80GB Western Digital (IDE)
Monitor: 17'' LCD Chimei CMV
Burner: 2x Lite-On 52x38x52x Burners
Keyboard: G15 Logitech Gaming Keyboard
Mouse: G5 Logitech Gaming Mouse
MousePad: Thermaltake Tai-Chi M2 Steelpad
OS: Windows XP
ChingChong23 is offline  
Old 01-02-2007, 02:03 AM   #2 (permalink)
Ste
Do not Stare at my Avatar
 
Ste's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Upon Gleaning Infinity
Posts: 9,577
Send a message via MSN to Ste
Default

Take mobo out of case, place on a hard non-conductive surface. Unattach everything except RAM, CPU and video card. Then See if it POSTs. If it does, add one thing at a time. On and off for each thing added seeing if it POSTs. If you add everything and its fine, put it back in the case and try it.
__________________

Ste is offline  
Old 01-02-2007, 05:18 AM   #3 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: May 2006
Posts: 67
Default

ahh thanks for ur help but i got it fixed.. there was a cord that i couldent find the imput for on the motherboard. then i suddenly found it and now its all working well ty for that. and WoW this has 256mb integrated graphics says its nvidia 6100 integrated gfx, better than my old ****ty 5500fx
__________________
CPU: AMD Athlon 64 4000+
Mainboard: Gigabyte GA-K8N51GMF-9
Video Card: nVidia7300GS 512mb PCI-e
Ram: 1024 Memory DDR 2x 512
HDD: 80GB Western Digital (IDE)
Monitor: 17'' LCD Chimei CMV
Burner: 2x Lite-On 52x38x52x Burners
Keyboard: G15 Logitech Gaming Keyboard
Mouse: G5 Logitech Gaming Mouse
MousePad: Thermaltake Tai-Chi M2 Steelpad
OS: Windows XP
ChingChong23 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 04:38 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.