help.. ::Apple:: hardware... power supply dead? or cpu board dead? help anyone? - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Closed Thread
Thread Tools Display Modes
Old 11-10-2005, 01:53 AM   #1 (permalink)
Newb Techie
Join Date: Nov 2005
Posts: 1
Default help.. ::Apple:: hardware... power supply dead? or cpu board dead? help anyone?

Hi. I'm new here. and sorry if I offend anyone by asking a question about my G4 power mac.

Recently my G4 PowerMac stopped running. I push the power-on button, which lights up, but then fades away. The computer does not turn on. the first time this happened, a strange burning smell came from within the computer tower.

I traced the smell to, first, I thought was the power supply.
I've opened the power supply completely and tested the fuse, which was okay. I checked for burnt circuitry, but found none. Later, I noticed there wasn't really any smell coming from the power supply, but rather the CPU board. So I took off the heat sink covering the CPU and revealed (pictures at link below) these 6 electronic components labeled 6670AL (FDB). And the one at the far bottom-left has some peeling material around its base, so I'm only guessing that this part got scorched a little. Any tech people out there? Does it sound reasonable that this one little part could be the cause of the disfunction of my computer? Is it still likely that I have a dead power supply? Maybe I can just replace this one electronic component and everything will work fine (I'm hoping) ? thanks for any help.

here are pictures:

My computer has had a history of poor performance. In the beginning it would just turn off out of no where (suddenly). I assume due to heat problems in my house. I also have a dog, whose hair sometimes gets in the fans. Later on, I noticed the fan for the power supply (or it might have been the CPU), had not been running at all. Lastly, just before the computer went FUBAR, the computer would freeze constantly, esp. when the screen saver was running.

Anyone got any ideas?

bobnewhart is offline  
Old 11-10-2005, 05:07 AM   #2 (permalink)
Super Techie
Join Date: Oct 2005
Posts: 359

I know very little about macs however Is the memory ok? thats probably the part i have fry the most on me.

anyhow this forum may get better results in your search
Sig removed due to size. Please read the rules before adding your compliant sig. SigSanta
kiyotaka is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off

Our Communities

Our communities encompass many different hobbies and interests, but each one is built on friendly, intelligent membership.

» More about our Communities

Automotive Communities

Our Automotive communities encompass many different makes and models. From U.S. domestics to European Saloons.

» More about our Automotive Communities

Marine Communities

Our Marine websites focus on Cruising and Sailing Vessels, including forums and the largest cruising Wiki project on the web today.

» More about our Marine Communities

Copyright 2002-2015 Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 11:30 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.