Help about IBM netfinity 3000 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 11-08-2009, 12:22 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 9
Question Help about IBM netfinity 3000

Hi, i have IBM netfinity 3000 and it's not booting from CD's. I cheked in the bios if there's an option to boot from USB but there's not! I will realy apricate if someone will help me.

(sorry for my bad english i'm from macedonia)

Regards Tance Acveski
__________________

tance_bt is offline  
Old 11-08-2009, 01:53 PM   #2 (permalink)
Seg Fault'n
 
Join Date: Jul 2005
Location: The dried husk where America came from
Posts: 5,801
Default Re: Help about IBM netfinity 3000

In what way is it not booting from CD, do you get an error or does it just boot straight from the HDD? Have you checked the boot order in the BIOS?
__________________

__________________


There are in order of increasing severity: lies, darn lies, statistics, and computer benchmarks. - diskinfo man page
"Get your money and let's go to court!" - Craig Mudie, MS
kmote is offline  
Old 11-08-2009, 04:43 PM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 9
Default Re: Help about IBM netfinity 3000

It says that i don't have OS. Yes i did ckecked!
tance_bt is offline  
Old 11-08-2009, 06:07 PM   #4 (permalink)
Seg Fault'n
 
Join Date: Jul 2005
Location: The dried husk where America came from
Posts: 5,801
Default Re: Help about IBM netfinity 3000

Possibly a damaged CD then. Try to boot to a different CD, a linux distro if you don't already have something else and if that won't work then it could be a damaged drive - try a floppy disk.
__________________


There are in order of increasing severity: lies, darn lies, statistics, and computer benchmarks. - diskinfo man page
"Get your money and let's go to court!" - Craig Mudie, MS
kmote is offline  
Old 11-09-2009, 01:22 AM   #5 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 9
Default

1.The cd's are ok on other pc's.
2.I don't have that flopy disk.
3.Aperently my cd-rom is dead.

Thank's for the help rep.+ !!

no other clues ?
tance_bt is offline  
Old 11-09-2009, 12:34 PM   #6 (permalink)
Seg Fault'n
 
Join Date: Jul 2005
Location: The dried husk where America came from
Posts: 5,801
Default Re: Help about IBM netfinity 3000

I thought you said that the CD-ROM was broken? Have you tried another optical drive?
__________________


There are in order of increasing severity: lies, darn lies, statistics, and computer benchmarks. - diskinfo man page
"Get your money and let's go to court!" - Craig Mudie, MS
kmote is offline  
Old 11-09-2009, 02:22 PM   #7 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 9
Default Re: Help about IBM netfinity 3000

I don't have other optical drive. I can removeit from my main machine but will i need to setup some things in the BIOS?
tance_bt is offline  
Old 11-09-2009, 03:44 PM   #8 (permalink)
Seg Fault'n
 
Join Date: Jul 2005
Location: The dried husk where America came from
Posts: 5,801
Default Re: Help about IBM netfinity 3000

Just borrow the optical drive from your main machine and yes you will have to go back into the bios of the netfinity to make sure the new optical is at the top of the boot list.
__________________


There are in order of increasing severity: lies, darn lies, statistics, and computer benchmarks. - diskinfo man page
"Get your money and let's go to court!" - Craig Mudie, MS
kmote is offline  
Old 11-10-2009, 08:50 AM   #9 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 9
Default Re: Help about IBM netfinity 3000

I tried but it isn't apearing theare. I tried changing the boot thing"the hard drive" with the new dvd rom and it wasn't apering in there. There are just hard drive and flopy.
tance_bt is offline  
Old 11-10-2009, 08:58 AM   #10 (permalink)
Seg Fault'n
 
Join Date: Jul 2005
Location: The dried husk where America came from
Posts: 5,801
Default Re: Help about IBM netfinity 3000

Is it on the same IDE cable as the HDD? Make sure the CD drive is the master and set the HDD as slave, or better still, remove the HDD until you can boot to the CD.
__________________

__________________


There are in order of increasing severity: lies, darn lies, statistics, and computer benchmarks. - diskinfo man page
"Get your money and let's go to court!" - Craig Mudie, MS
kmote is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Ibm 6300-32e grammy Monitors, Printers and Peripherals 0 04-21-2009 12:03 AM
IBM bricking Seagate SATA disks Osiris Monitors, Printers and Peripherals 7 02-27-2009 04:00 PM
IBM z10 Processor Takes 20-core Crown b1gapl New Systems | Building and Buying 13 02-28-2008 09:35 AM
IBM Netfinity n0gear ISP and Web Hosting 3 12-05-2007 08:37 PM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 04:45 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.