HDMI - sound no longer works since W7 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Closed Thread
Thread Tools Display Modes
Old 10-16-2011, 08:09 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
Join Date: Sep 2011
Posts: 19
Default HDMI - sound no longer works since W7

I bought this laptop a few years back, with vista installed. A month or two ago, my OS decided to die on me, so upgraded to Windows 7. All works fine, and faster! except for my HDMI to watch movies on my TV.

I've tried installing new audio drivers, which did nothing. The picture works fine, and so does attaching speakers to the laptop to play the sound - it just no longer recognises the sound option of my TV (Which worked perfectly fine before I upgraded)

Is this a common problem when installing a different OS, and is there a way to fix it? I was thinking the HDMI has its own drivers, but cannot find anything out about it.

I use Everest Home edition to check up for drivers, etc, but this laptop has a lot of 'unknown' components :s and wouldnt know where to even find the HDMI port drivers. They must be integrated, as my graphics are?

Thanks for any help.

Dwoody is offline  
Old 10-17-2011, 02:41 PM   #2 (permalink)
Lord Techie
Slaymate's Avatar
Join Date: Feb 2009
Location: Florida
Posts: 7,946
Default Re: HDMI - sound no longer works since W7

How did your OS die on you? I've never heard of the OS dying. Go to the Manufacturers download site and get the drivers for Vista (for all the components) as they should work in Win 7.

Slaymate is offline  
Old 10-21-2011, 11:04 AM   #3 (permalink)
Build Guru
PP Mguire's Avatar
Join Date: Dec 2004
Location: DFW Texas
Posts: 26,037
Default Re: HDMI - sound no longer works since W7

If your GPU is Nvidia then usually an update of drivers will help. I suggest going to your manufacturer site and start downloading drivers to see if it reduces the amount of "Unknown" in the device manager. Also, for HDMI you have to select it in the sound properties IF it is installed correctly.

"Resolution is just a number." #Ubisoft Origin/Steam = PP_Mguire Twitch = pp_mguire Instagram = ppmguire Mechwarrior Online = Thunderson PSN = PP_Mguire

Need Descent and Mechwarrior buddies!
If I helped you, give a thanks! ↓
Access to my Plex PM me.
PP Mguire is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Internal network card no longer works phillipbritain Hardware Repairs and Troubleshooting 1 04-01-2011 01:25 PM
Vista Standby/Sleep no longer works.. andrewsvalesen Microsoft Windows and Software 5 01-07-2008 11:30 AM
Router no longer works & weird TraceRT ShackledPhoenix Computer Networking and Internet Hardware 10 04-14-2007 04:22 PM
Laptop mouse section no longer works. gamerunknown Hardware Repairs and Troubleshooting 6 09-25-2006 01:27 PM
USB no longer works huizilopochtli Monitors, Printers and Peripherals 8 06-23-2005 08:46 AM

Our Communities

Our communities encompass many different hobbies and interests, but each one is built on friendly, intelligent membership.

» More about our Communities

Automotive Communities

Our Automotive communities encompass many different makes and models. From U.S. domestics to European Saloons.

» More about our Automotive Communities

Marine Communities

Our Marine websites focus on Cruising and Sailing Vessels, including forums and the largest cruising Wiki project on the web today.

» More about our Marine Communities

Copyright 2002-2015 Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 02:05 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.