hdd - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Closed Thread
Thread Tools Display Modes
Old 06-28-2007, 02:31 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
Join Date: Feb 2007
Posts: 39
Default hdd

hi,i just installed a new power supply,now the pc will power up,but no beeps and nothing works except the fans,when i start up, the hdd does not turn,but when i remove the ribbon cable you can hear it turning,tried another cable still nothing,could the mobo be fried.thanks

eiocan is offline  
Old 06-28-2007, 03:36 PM   #2 (permalink)
True Techie
ivan chaos's Avatar
Join Date: Jun 2007
Posts: 154
Default Re: hdd

either your hdd just went out or

you could have a bad psu that has bad wires or something

if all else fails you might have lost your mobo do you have to ide ports on your mobo? if you do then try using the other one

thats all i can think of someone else should be able to talk to you and help you out more

ivan chaos is offline  
Old 06-28-2007, 04:23 PM   #3 (permalink)
peterhuang913's Avatar
Join Date: Dec 2005
Location: Los Angeles, California
Posts: 8,076
Send a message via AIM to peterhuang913
Default Re: hdd

grat ivan for the avatar
eiocon: did you recheck all your connections? maybe on of the plugs are loose. You could use a multimeter to check if the leads have voltages.

My computer uses 1.5A-load, .8A-idle, .65A-standby, .05A-turned off on 125V.
"The spaces between your fingers were created so that another's could fill them in."
Originally Posted by Norcent View Post
I need to stop using the internet.
peterhuang913 is offline  
Old 06-28-2007, 05:20 PM   #4 (permalink)
G33K P0W3R!!!!
bmxfreakrider's Avatar
Join Date: Mar 2006
Location: HickTown, California (hesperia), and West Hollywood
Posts: 2,068
Default Re: hdd

Do you still have your old power supply? If you do, I guess you could try the old one (unless it is broken, etc...) and see if it powers on. If it powers on and runs, then your new power supply is your problem. If it doesn't power on, then I would put my money either on 1.) 2x Dead power supplies, or 2.) Dead motherboard.

by any chance do you have any other systems with other power supplies?
and also, how many Watts is your old and new power supply's?
Listen to my music! and random/funny videos XD
Need a HDTV? Come find me at BestBuy #108 in Victorville XD
:D-----v Just pwnt my cpu, 900mhz OC v-----:D
bmxfreakrider is offline  
Old 06-28-2007, 06:00 PM   #5 (permalink)
Newb Techie
Join Date: Feb 2007
Posts: 39
Default Re: hdd

old power supply wont work,tried hdd in another system,it works,the old psu is 520 max,the new one is 480,i can hear hdd run until i plug ribbon cable into mobo.
eiocan is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off

Our Communities

Our communities encompass many different hobbies and interests, but each one is built on friendly, intelligent membership.

» More about our Communities

Automotive Communities

Our Automotive communities encompass many different makes and models. From U.S. domestics to European Saloons.

» More about our Automotive Communities

Marine Communities

Our Marine websites focus on Cruising and Sailing Vessels, including forums and the largest cruising Wiki project on the web today.

» More about our Marine Communities

Copyright 2002-2015 Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 09:59 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.