HD 5870 Temp. - Page 4 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Reply
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 08-12-2013, 09:19 PM   #31 (permalink)
Build Guru
 
PP Mguire's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Fort Worth, Texas
Posts: 28,276
Default Re: HD 5870 Temp.

That makes sense. When I get back home (been gone all day today) I'll take a look at your vid and try to give you my opinion of what's up.
__________________

__________________
"Resolution is just a number." #Ubisoft
Origin/Steam = PP_Mguire Twitch = pp_mguire Instagram = ppmguire PSN = PP_Mguire

Access to my Plex PM me.
PP Mguire is offline   Reply With Quote
Old 08-12-2013, 09:33 PM   #32 (permalink)
Monster Techie
 
TheHumanComputer's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: Inside A P c
Posts: 1,181
Default Re: HD 5870 Temp.

Okay. Thanks I'm gonna buy a new cooler for it, icy rev 2 or something, it's for the hd 5870s etc
__________________

__________________
AMD FX 9370 @ 4.4Ghz
Asus Crosshair V Formula Z
Deepcool Genome Case with Watercooling
16GB DDR3 1600Mhz
EVGA GTX 980 SC 4GB
Areocool 750W Semi Modular PSU
TheHumanComputer is offline   Reply With Quote
Old 08-13-2013, 12:42 AM   #33 (permalink)
Build Guru
 
PP Mguire's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Fort Worth, Texas
Posts: 28,276
Default Re: HD 5870 Temp.

Yea, sounds like the fan could be going out but I couldn't hear it very well.

This what you're talking about?
GELID Solutions > Products
__________________
"Resolution is just a number." #Ubisoft
Origin/Steam = PP_Mguire Twitch = pp_mguire Instagram = ppmguire PSN = PP_Mguire

Access to my Plex PM me.
PP Mguire is offline   Reply With Quote
Old 08-14-2013, 06:54 AM   #34 (permalink)
Monster Techie
 
TheHumanComputer's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: Inside A P c
Posts: 1,181
Default Re: HD 5870 Temp.

Quote:
Originally Posted by PP Mguire View Post
Yea, sounds like the fan could be going out but I couldn't hear it very well.

This what you're talking about?
GELID Solutions > Products
Yeah that's the one, it will work right? I'm also buying a server, to replace what I have now, lol. It will have 2x Xeon quad core CPUs, will this run wow and so on?
__________________
AMD FX 9370 @ 4.4Ghz
Asus Crosshair V Formula Z
Deepcool Genome Case with Watercooling
16GB DDR3 1600Mhz
EVGA GTX 980 SC 4GB
Areocool 750W Semi Modular PSU
TheHumanComputer is offline   Reply With Quote
Old 08-14-2013, 11:29 AM   #35 (permalink)
Build Guru
 
PP Mguire's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Fort Worth, Texas
Posts: 28,276
Default Re: HD 5870 Temp.

Hmmm I wouldn't get that personally, but yea it should work.

Which Xeons? Yea it'll run WoW, but your GPU still holding you back. Although my 5850 ran things respectively well for its age, I was shocked at how much of a difference it was compared to the 580.
__________________
"Resolution is just a number." #Ubisoft
Origin/Steam = PP_Mguire Twitch = pp_mguire Instagram = ppmguire PSN = PP_Mguire

Access to my Plex PM me.
PP Mguire is offline   Reply With Quote
Old 08-14-2013, 02:06 PM   #36 (permalink)
Monster Techie
 
TheHumanComputer's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: Inside A P c
Posts: 1,181
Default Re: HD 5870 Temp.

Its the E5450 processors. Im debating on getting that or something for £200. Is it possible to get a mobo/cpu/ram for that price? Because what i have now is just crashing

I am getting a dell precision t5400. I know they are servers right? But 2 quad core cpu's + like 16gb ram would be enough for WoW and alot of multitasking, right?

Also, is it possible to put it in a different case? If so, which one?
__________________
AMD FX 9370 @ 4.4Ghz
Asus Crosshair V Formula Z
Deepcool Genome Case with Watercooling
16GB DDR3 1600Mhz
EVGA GTX 980 SC 4GB
Areocool 750W Semi Modular PSU
TheHumanComputer is offline   Reply With Quote
Old 08-14-2013, 02:17 PM   #37 (permalink)
Build Guru
 
PP Mguire's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Fort Worth, Texas
Posts: 28,276
Default Re: HD 5870 Temp.

Those Xeons are pretty much the 45nm version of what you have currently. Is it possible to get all those new for 200p? Probably not. What you have currently should be plenty for WoW though. I can't imagine it needing anymore than a standard quad and a 5870.

Is it crashing due to heat of the CPU, or the GPU? Probably just need more volts on the CPU if heat isn't an issue.

Is it possible to put the workstation board in a different case? Simple answer, no.
__________________
"Resolution is just a number." #Ubisoft
Origin/Steam = PP_Mguire Twitch = pp_mguire Instagram = ppmguire PSN = PP_Mguire

Access to my Plex PM me.
PP Mguire is offline   Reply With Quote
Old 08-14-2013, 02:24 PM   #38 (permalink)
Monster Techie
 
TheHumanComputer's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: Inside A P c
Posts: 1,181
Default Re: HD 5870 Temp.

I don't know what makes it crash, but the whole pc crashes and freezes. The GPU temp and CPU temps were fine at the time. Maybe it is my hard drive. Not too sure. so it isn't worth getting the dell precision t5400? I can get one for about £110-£130.
__________________
AMD FX 9370 @ 4.4Ghz
Asus Crosshair V Formula Z
Deepcool Genome Case with Watercooling
16GB DDR3 1600Mhz
EVGA GTX 980 SC 4GB
Areocool 750W Semi Modular PSU
TheHumanComputer is offline   Reply With Quote
Old 08-14-2013, 03:03 PM   #39 (permalink)
Build Guru
 
PP Mguire's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Fort Worth, Texas
Posts: 28,276
Default Re: HD 5870 Temp.

Like I said, if you're still OCed to that speed on the CPU and temps are fine then most likely you need to up the volts to the core. It's aging so its tolerance is decreasing.

It might be, if your CPU is indeed your problem. Having 2 CPUs won't really help much as IPC is still going to be lower than a first gen Core i. What all would it come with?
__________________
"Resolution is just a number." #Ubisoft
Origin/Steam = PP_Mguire Twitch = pp_mguire Instagram = ppmguire PSN = PP_Mguire

Access to my Plex PM me.
PP Mguire is offline   Reply With Quote
Old 08-14-2013, 03:09 PM   #40 (permalink)
Monster Techie
 
TheHumanComputer's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: Inside A P c
Posts: 1,181
Default Re: HD 5870 Temp.

The CPU I have now is back to stock. What comes with the dell t5400, is 4gb ram, 160gb HD, quad core at 3ghz. I was going to out my ram etc inside it. And buying another CPU for it. And another HD.
__________________

__________________
AMD FX 9370 @ 4.4Ghz
Asus Crosshair V Formula Z
Deepcool Genome Case with Watercooling
16GB DDR3 1600Mhz
EVGA GTX 980 SC 4GB
Areocool 750W Semi Modular PSU
TheHumanComputer is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 02:56 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.