HD 4870 Stock Clock Artifacts!? - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 01-10-2009, 12:02 AM   #1 (permalink)
cuPWNED
 
commandercup's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Location: N.VA
Posts: 1,465
Send a message via AIM to commandercup Send a message via MSN to commandercup
Default HD 4870 Stock Clock Artifacts!?

I recently purchased a HD 4870... and yet I see artifacts in some of the games I play and in certain ares of my screen occasionally... It seems to be off and on and sometimes in totally different places.

If I play games like CSS or TF2 I don't see any artifacts... but if I start up WoW I see artifacts everywhere... when I open up the start menu (I have the Zune theme which is black/orange) I see some artifacts in the black areas. On the top bars of my programs I see artifacts too since the bar is black...

I was thinking that I would downlock the card a little... but when I open up CCC and turn on ATI Overdrive it says that my card is running at 200 MHZ core and 500 MHZ memory... is that right!? GPU-Z reports the core clock as 750MHZ and the memory clock as 900 MHZ... which is what is advertised.

The card is a HIS HD 4870 512MB...

RMA? Downclock?
__________________

__________________
Q9300 - HD 4870 - 4GB Crucial Ballistix Tracers - 1TB Samsung Spinpoint F1 - Corsair 650TX - Foxconn P45A-S
commandercup is offline  
Old 01-10-2009, 12:39 AM   #2 (permalink)
Wizard Techie
 
CrazeD's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: Maine
Posts: 3,736
Send a message via AIM to CrazeD Send a message via MSN to CrazeD
Default Re: HD 4870 Stock Clock Artifacts!?

My 4850 throttles down to 500/750 when it is idle, but 200/500 is pretty extreme! Could be a misreading, I dunno.

How are your temps?

If temps are fine, I'd first try complete driver removal and reinstall. If that doesn't work, I'd RMA it.
__________________

__________________

Intel Q9400 | Gigabyte EP45-UD3P | G.Skill 2x2GB DDR2 1000 | XFX HD5870

Need website help? PM me!
CrazeD is offline  
Old 01-10-2009, 12:50 AM   #3 (permalink)
cuPWNED
 
commandercup's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Location: N.VA
Posts: 1,465
Send a message via AIM to commandercup Send a message via MSN to commandercup
Default Re: HD 4870 Stock Clock Artifacts!?

hmm, I just rebooted and its working fine now... I'll post back though if the problem happens again...
__________________
Q9300 - HD 4870 - 4GB Crucial Ballistix Tracers - 1TB Samsung Spinpoint F1 - Corsair 650TX - Foxconn P45A-S
commandercup is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Core clock lower than stock... StealthTools Overclocking and Modding 8 12-24-2008 05:44 PM
Palit 4870 x2 oc clocked at stock 750 mhz?? p.s. Overclocking and Modding 0 12-14-2008 03:18 PM
MAX OC on a 4870 with stock fan Ric0h Overclocking and Modding 9 09-15-2008 01:13 PM
crashing pc daz6215 Overclocking and Modding 6 02-29-2008 12:35 PM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 03:28 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.