Having trouble, trouble shooting O.o - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 10-28-2007, 09:44 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 7
Default Having trouble, trouble shooting O.o

Anyhow to start off..my computer specs..

P4 2.8Ghz
Nvidia geforce 7800 GS 256mb
2GBs pc5300 RAM
1x 250GB Segate 7200rpms
1x Western Digital 30GB
500Watt Generic PSU

Gigabyte GA-8IPE1000G Motherboard

My computer actually worked completely fine for several months untill recently
when i was playing world of warcraft (blah) and the UI started flickering. Scared of the video card failure I loaded up warhammer and F.E.A.R. to which I found everything to run completely fine. So i restarted my computer to which it would no longer boot windows. It would get to the welcome screen to which my screen would black out and have a distorted white box with RGB dotted into it (computer froze as well). In attempts to trouble shoot i booted into safe mode which actually booted completely fine EXCEPT this result



After having several of my computer savy friends and myself attempt to trouble shoot we came down to 2 solutions. 1) being the video card or 2) Power supply (to explain, the 7800 GS is heavily dependent on the 12V rail of the PSU so we thought possibly the PSU was not sending enough output to the Video card).

I tested the PSU with several PSU testers which all showed green so I plugged it back in and started it up. This time it worked completely fine..for the first few minuets. After that it restarted itself and froze at POST. So i turned it off and rebooted and now all I get is my power LED on my case blinking repeatedly and my HDD LED on my case stays solid.

Any solutions or suggestions?[*]null[*]null[*]null[/LIST]
__________________

sirusx69 is offline  
Old 10-28-2007, 09:48 PM   #2 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: Jul 2007
Location: San Jose, California
Posts: 2,456
Send a message via AIM to phucng_10 Send a message via Yahoo to phucng_10
Default Re: Having trouble, trouble shooting O.o

Weeeeeeee, artifacts! What a great scene! Have you tried your 7800GS with your friend's computer? It doesn't seem like the frequency has changed..
__________________

__________________
|phucng_10's WM|
phucng_10 is offline  
Old 10-28-2007, 09:55 PM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 7
Default Re: Having trouble, trouble shooting O.o

give me like...15 mins driving to friend's house as I type. Ill get the results to ya.
sirusx69 is offline  
Old 10-28-2007, 10:19 PM   #4 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 7
Default Re: Having trouble, trouble shooting O.o

OK so i plugged it into my friend's computer and notthing, works perfectly fine. windows boots perfectly, no blinking lights no notthing.
sirusx69 is offline  
Old 10-28-2007, 10:21 PM   #5 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: Jul 2007
Location: San Jose, California
Posts: 2,456
Send a message via AIM to phucng_10 Send a message via Yahoo to phucng_10
Default Re: Having trouble, trouble shooting O.o

So your friend's screen is nothing like the SS you posted for us, correct? If could possibly be your PSU dieing out then. It's a no brand named PSU right?
__________________
|phucng_10's WM|
phucng_10 is offline  
Old 10-28-2007, 10:22 PM   #6 (permalink)
Retired.
 
peterhuang913's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Los Angeles, California
Posts: 8,076
Send a message via AIM to peterhuang913
Default Re: Having trouble, trouble shooting O.o

or video drivers or windows is corrupt.
__________________


My computer uses 1.5A-load, .8A-idle, .65A-standby, .05A-turned off on 125V.
"The spaces between your fingers were created so that another's could fill them in."
Quote:
Originally Posted by Norcent View Post
I need to stop using the internet.
peterhuang913 is offline  
Old 10-28-2007, 10:23 PM   #7 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: Jul 2007
Location: San Jose, California
Posts: 2,456
Send a message via AIM to phucng_10 Send a message via Yahoo to phucng_10
Default Re: Having trouble, trouble shooting O.o

Have you updated your drivers anytime after you made your purchase?
__________________
|phucng_10's WM|
phucng_10 is offline  
Old 10-28-2007, 10:24 PM   #8 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 7
Default Re: Having trouble, trouble shooting O.o

as far as video drivers go, I uninstalled and reinstalled the video drivers and im using a fresh install of windows xp sp2. Also that screen shot i can no longer even get to anymore. like i stated above NOW when i turn on my computer my hardware all turns on etc BUT the screen does not turn on and my POWER LED blinks and my HDD LED stays solid.
sirusx69 is offline  
Old 10-28-2007, 10:26 PM   #9 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: Jul 2007
Location: San Jose, California
Posts: 2,456
Send a message via AIM to phucng_10 Send a message via Yahoo to phucng_10
Default Re: Having trouble, trouble shooting O.o

Screen doesn't turn on HDD LED stays solid. Listen to your HDD and see if it's running or not. Try to put your hand atop of it and feel vibration.
__________________
|phucng_10's WM|
phucng_10 is offline  
Old 10-28-2007, 10:31 PM   #10 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 7
Default Re: Having trouble, trouble shooting O.o

yea the HDD's are for certain turning on as you can hear them start up with the power and yes just to be certain i did check for vibrations and sound and everything seems to be normal with them.
__________________

sirusx69 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Trouble Shooting help with M9700. jinwk001 Hardware Repairs and Troubleshooting 2 08-31-2007 10:37 AM
Old arcade shooting game madking153 PC Gaming 0 08-11-2007 06:53 AM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 12:10 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.