Having a Motherboard Audio Issue!!! - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 12-19-2008, 08:15 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Oct 2008
Location: Sometimes, there green
Posts: 35
Send a message via AIM to robdarftw
Default Having a Motherboard Audio Issue!!!

Hey guys, I just built a new system, and everything seems to be working well, except I have no sound. I installed all the drivers and everything, but my Windows Vista 64-bit is not recognizing my on-board sound card. Its a Nvidia XFX 780i sli mobo. The only thing i was a little worried about was the wiring for the audio. I am prty sure i got the front audio in, but i even tryed the rear ones, and they dont work. the strangest thing though is that my comp isnt even picking up a sound card, so i cant get any sound at all. This is also conflicting with my gameplay, as I cant play any of my new games like COD WAW because it is giving me an error cuz i dont have sound. So if anyone has a fix for this, that would be greatly appreciated, other than that, i am prob gonna go out and buy a sound card, and see if that works. Thanks

robdarftw(@)gmail.com if you can help plz
__________________

robdarftw is offline  
Old 12-19-2008, 08:29 PM   #2 (permalink)
Wizard Techie
 
philbar71's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Location: Suffolk, VA
Posts: 4,533
Send a message via AIM to philbar71
Default Re: Having a Motherboard Audio Issue!!!

i would advise against posting your email like that on a forum that every body can see.

but any ways to device manager and look for a little yellow ! beside any thing first. you have SP1 on for vista, correct?
__________________

__________________


The only thing ATi can render faster than nVidia is the BSOD

SLI ON INTEL P45: http://www.techist.com/pc/f76/sli-intel-chipset-219886/

<<< i like rep :D
philbar71 is offline  
Old 12-19-2008, 08:30 PM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Oct 2008
Location: Sometimes, there green
Posts: 35
Send a message via AIM to robdarftw
Default

yes, vista ultimate sp1

and i didnt see any yellow !'s near anything in device manager
robdarftw is offline  
Old 12-19-2008, 08:34 PM   #4 (permalink)
Wizard Techie
 
philbar71's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Location: Suffolk, VA
Posts: 4,533
Send a message via AIM to philbar71
Default Re: Having a Motherboard Audio Issue!!!

look in the bios and make sure that the onboard audio is enabled
__________________


The only thing ATi can render faster than nVidia is the BSOD

SLI ON INTEL P45: http://www.techist.com/pc/f76/sli-intel-chipset-219886/

<<< i like rep :D
philbar71 is offline  
Old 12-19-2008, 08:41 PM   #5 (permalink)
Master Techie
 
eyeCpc's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 2,074
Default Re: Having a Motherboard Audio Issue!!!

Did you install the 32bit drivers for that model or off of the software disk that comes along with the board? The specifications don't tell whether that's Realtek, AC, or another for onboard audio. You also have to sign in in order to see what updates are available. Motherboards - nForceŽ 7 series - nForceŽ 780i SLI
eyeCpc is offline  
Old 12-19-2008, 08:44 PM   #6 (permalink)
Wizard Techie
 
philbar71's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Location: Suffolk, VA
Posts: 4,533
Send a message via AIM to philbar71
Default Re: Having a Motherboard Audio Issue!!!

^ good point. make sure you have the 64bit drivers.
__________________


The only thing ATi can render faster than nVidia is the BSOD

SLI ON INTEL P45: http://www.techist.com/pc/f76/sli-intel-chipset-219886/

<<< i like rep :D
philbar71 is offline  
Old 12-19-2008, 11:01 PM   #7 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Oct 2008
Location: Sometimes, there green
Posts: 35
Send a message via AIM to robdarftw
Default Re: Having a Motherboard Audio Issue!!!

haha, well, everyone just automatically asumes that the drivers werent downloaded. How many times has that advice ever worked? well, i figured out wat it was. There were two optional audio cables to the mobo, so i just got ****ed and plugged one out, and it just happen to work, and activate the sound card, which allowed me to play all my games. Horray for accidental discoveries!
__________________

robdarftw is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Crysis 1.2 patch dario03 PC Gaming 34 08-29-2008 02:42 AM
Hard Drive and Motherboard Issue Ithryndil System Upgrades 7 09-27-2007 06:56 PM
For Audio Experts only! Stunner1127 Computer Audio and Multimedia 5 03-30-2007 06:34 PM
Audio Challenge Stunner1127 Hardware Repairs and Troubleshooting 1 03-30-2007 12:30 AM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 11:54 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.